Campina Arla klar til flere opkøb

Under navnet Campina Arla skaber mejerifusionen Europas største mejerikoncern med en årlig omsætning på 75 mia. kr. Tvivlsomt, om mælken bliver billigere.

Campina Arla klar til flere opkøb - 1
Mælkeproducent Kåre Larsen producerer 1,2 mio. liter mælk om året. Det er seks gange så meget mælk, som hans forældre producerede i 1989. Til gengæld tjener han 60 øre mindre pr. liter. Nu håber han, at fusionen mellem mejerierne Arla Foods og Campina kan stoppe faldet i mælkepriserne. Her sammen med sønnen Rasmus. Foto: Liselotte Sabroe
Læs mere
Fold sammen
Mejerigiganten Arlas planlagte fusion med hollandske Campina til Europas største mejerikoncern med navnet Campina Arla vil sætte gang i en ny europæsisk fusionsbølge.

Det forudser topledelsen i Arla, der trods megafusionen er klar til nye opkøb, hvis de rette melder sig. Samtidig står det ny stormejeri med en række problemer. Bønderne vil have mere for mælken, detailhandlen lavere priser og kunderne kræver mælk fra små mejerier.

Alene det seneste år har de mindre mejerier oplevet en stor salgsfremgang i kølvandet på en stigende kundeutilfredshed med Arla. Og de små mejerier håber nu, at den ny store mejerigigant kan give dem endnu mere vind i sejlerne.

/ritzau/