Cameron satte britisk EU-genforhandling i gang

Den britiske premierminister, David Cameron, er yderst tilfreds med, at processen med den britiske genforhandling af forholdet til EU er kommet godt i gang på EU-topmødet i Bruxelles.

David Cameron. Fold sammen
Læs mere
Foto: SRDJAN ZIVULOVIC

Genforhandlingen skal ende med en folkeafstemning i 2017, hvor briterne skal sige ja eller nej til at blive i EU, skriver nyhedsbureauet Reuters.

»Det har været en lang nat, og vi har diskuteret nogle meget vigtige emner, men frem for alt er jeg glad for, at processen med den britiske reform og genforhandling samt folkeafstemningen, som vi kommer til at holde. Denne proces er nu sat ordentligt i gang,« sagde David Cameron, da han mødte verdenspressen efter maraton-mødet, hvor blandt andet den græske økonomi og flygtningestrømmen mod Europa også blev ivrigt diskuteret blandt EU-landenes stats- og regeringschefer.

Ifølge Reuters druknede Camerons oplæg om det britiske forhold til EU en smule i diskussionerne om Grækenland og flygtningekrisen, EU-lederne blev enige om at vende tilbage til sagen på topmødet i december.