Byggevirksomhed ekspanderer midt i krisen

Engsø-gruppen i Herlev fordobler overskuddet. Medejerskab er en vigtig motivationsfaktor i virksomheden, der har planer om at ekspandere.

Læs mere
Fold sammen
Der er absolut undtagelser fra reglen om, at det for tiden går skidt i byggebranchen. En af dem udgøres af Engsø-gruppen, der omfatter flere byggeselskaber med entreprenørvirksomhed Jønsson i Herlev som det største.

Engsø-gruppen der er opkaldt efter adm. direktør Per Engsø Larsen, ejes af medarbejderne og Engsø selv. Desuden er det LD-ejede Industri-udvikling inde i virksomheden med en tredjedel af aktiekapitalen.

Engsø-gruppens omsætning er i det regnskabsår, der sluttede 30. september, opgjort til 515 mio. kr. – en fremgang på næsten 87 mio. kr. Resultatet før skat udgør 24 mio. kr. mod 15 året før. I hoved-selskabet Jønsson A/S lå omsætningen på 340 mio. kr. Overskuddet før skat blev på 17 mio. kr.

Fornuftige udsigter

Adm. direktør Per Engsø Larsen venter også, at 2009 udvikler sig fornuftigt.

- Vi har gearet organisationen lidt ned, da vi her i 2. halvår så, hvad der er på vej. Men vi har stadig en pæn ordrebog . Vore kunder er i høj grad pensionkasser og offentlige virksomheder, så vi venter ikke, at vi bliver så hårdt ramt af konjunkturudviklingen, siger direktør Per Engsø Larsen

Han peger samtidig på det forhold, at medarbejderne i Engsø-gruppen er medejere af virksomheden. Til sammen ejer de godt 40 procent.

- Medejerskabet er med til at motivere vore folk og få virksomheden hurtigt sporet ind på det, vi skal gøre for at komme godt igennem det næste års tid, tilføjer han.

Engsø-gruppen har bl.a. overtaget Skanskas sjællandske entreprenørdivison. Det er planen at ekspandere inden for byggebranchen via opkøb og tilknytning af nye dygtige byggeledere. Begge dele er der gode muligheder for nu, hvor sektoren er i krise.