Byggeriets Innovation - projekter

Byggeriets Innovation er et led i Realdanias strategi for fokusområdet »Byggeriets fremtid«. Projektets forventede budget i perioden 2005-08 er godt 80 mio. kr., hvoraf Realdania bidrager med godt 50 mio. kr., mens resten forventes finansieret af de deltagende virksomheder og konsortier.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Udvalgte projekter:
A) Den brugerkonfigurerede altan.

Projektet vil gøre det muligt for kunden at vælge mellem forskellige altanløsninger, der kan konkurrere på pris, kvalitet, funktion og design. Et centralt element er udviklingen af et IT-baseret konfigureringssystem, hvor kunden kan se og vælge mellem forskellige alternativer.

Partnere: Ringsted Bygningsentreprise, Weland, Kecon, Bascon, 3Dfacto og Institut for Produktudvikling.

Prejektet er afsluttet. Projektet ventes realiseret medio 2007.B) Bygningens »hud«.

Projektets hovedidé er at udvikle et facadesystem, der gør det muligt at kombinere rationel produktion med forskellige løsninger både i forbindelse med opførelse og efterfølgende, når bygningen overtages af andre brugere. Systemet vil basere sig på nye materialer, der vil være i stand til at opfylde de højere energikrav, som Danmark og udlandet stiller.

Partnere: Arup, 3XN, Art Andersen og Danfoss.

Prejektet forventes afsluttet i marts 2006.C) Installationer.

Installationer udgør en stadig stigende omkostning i forbindelse med nybyggeri. - i moderne kontorbyggeri op mod halvdelen af udgifterne. Projektets idé er at udvikle en modulopbygget installationsløsning, som gør projekteringen og produktionen billigere samtidig med der opnås en stor grad af fleksibilitet i hele bygningens levetid.

Partnere: SBi, Rambøll, Valcon, RH Arkitekter, NCC og Buro Happold Ltd.

Prejektet forventes afsluttet i april 2006.D) Stalden.

Strukturudviklingen i landbruget øger efterspørgslen efter store anlæg i Danmark og Østeuropa, og samtidig skal byggeprocessen være let at gennemføre for landmanden. Projektets mål er at udvikle et modulopbygget bygnings- og inventarsystem til produktion og montage af stalde.

Partnere: Lindab Profil A/S, Svend Aage Christiansen A/S, Skiold Echberg A/S, Ikadan System A/S, Elro Installation, Bygnings og Maskinkontoret Sønderjylland, Landscentret - Byggeri og Teknik og Vitus Bering Danmark.

Prejektet ventes afsluttet i april 2006.

Konference om innovation
I samarbejde med Bygherreforeningen har Byggeriets Innovation inviteret til konference i morgen, onsdag den 22. marts. Konferencen »Efterspørgsel på Innovation i Byggeriet« stiller skarpt på branchens udvikling. Danske og udenlandske eksperter giver nogle forskellige bud på byggeriets innovationsmuligheder og -barrierer. Konferencen finder sted i Bygherreforeningens lokaler Borgergade 111, 1300 København K.www.realdania.dk

www.byggerietsinnovation.dk

www.bygherreforeningen.

dk