Bygger fabrik i Kina til 140 mio. kr.

Den statslige fond, IFU, investerer sammen med TripleNine 140 mio. kroner i en ny moderne fabrik i Kina, som skal producere fiskemel til foderbrug for at få større markedsandel i Kina.

Foto: GOH CHAI HIN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Foder til kæledyr, landbrugets produktionsdyr og opdræt af fisk i farme til havs og på land er en global storindustri. En ny dansk finansieret fabrik i Kina skal nu være med til at løfte salget yderligere for Nordens største producent af fiskemel og fiskeolie, den danske virksomhed TripleNine Group.

Virksomhedsgruppen med hovedsæde i Esbjerg og fabrikker og aktiviteter i Danmark, Norge, Chile, Sydafrika, Kina og Mauritanien, der i flere år har eksporteret sine proteinrige foderprodukter til Kina, ekspanderer nu. Det sker ved at opføre en helt spritny og ultramoderne fiskemelsfabrik i Shandong-provinsen i Kina.

TripleNine Groups produkter er foder til opdræt af laks, ørred og karper samt foder til husdyr i landbruget og kæledyr. For at styrke salget på verdens største marked for fiskemel og fiskeolie skyder Investeringsfonden for Udviklingslande, IFU, penge ind i projektet og bidrager med rådgivning.

Den samlede investering i den nye fabrik er 140 millioner kroner, hvoraf IFU kommer med 35 millioner kroner i aktiekapital.

»Med en ny og moderne fabrik er det ambitionen, at vi kan få en større markedsandel i Kina,« siger administrerende direktør Christian Bisgaard fra TripleNine.

Tættere på kunderne

Shandong-provinsen, der ligger mellem hovedstaden Beijing og Shanghai på Kinas østkyst, er centrum for landets produktion af fiskemel. TripleNines fabrik bliver branchens mest moderne i Kina. Med en kapacitet til at producere 20.000 ton fiskemel om året vil det danske selskab kunne dække én procent af den kinesiske efterspørgsel. De kinesiske myndigheder er ifølge IFU meget interesserede i at få etableret fabrikken, da den kan bidrage til øget effektivisering af industrien og introducere en mere miljøvenlig teknologi. Fabrikken vil på sigt få 60 ansatte.

»Vi eksporterer i dag til omkring 50 lande over hele kloden, men med egen fabrik i Kina kommer vi tættere på både råvarer og markedet. Vi forventer, at det vil kunne styrke vores konkurrenceevne,« siger Christian Bisgaard fra TripleNine.