Byggefirma fra Roskilde med succes som developer

B. B. Byggeindustri fordeler aktiviteterne ligeligt på entreprenørvirksomhed og projektudvikling. Firmaet vokser med 20 procent om året og står bag en række spændende udviklingsprojekter i Frederikssund, Roskilde og Greve.

Det er ikke bare de store developere, der oplever gyldne tider. Også en af de lidt mindre projektudviklere har gang i en række spændende projekter.

Entreprenør- og developervirksomheden B.B. Byggeindustri A/S fra Gadstrup ved Roskilde har specialiseret sig i erhvervsbyggeri. Der er desuden skruet godt op for aktiviteterne inden for projektudvikling, der nu udgør omkring halvdelen af selskabets virke.

B.B. Byggeindustri er stiftet i 1974 og ejes i dag af fire ligeværdige partnere, brødrene Finn og Troels Borre samt Lars Møller og Lennert Petersen. Og hvis udviklingen fortsætter som nu, vil der snart være langt flere end de nuværende 35 medarbejdere i firmaet.

»Vi oplever årlige vækstrater på omkring 20 procent, og det er vores klare strategi, at vi skal vokse lige meget på begge kerneområderne,« siger direktør og medejer Lennert Petersen.

Han forventer, at omsætningen i B.B. Byggeindustri næste år vil lande på godt 200 mio. kr. og året efter på cirka 250 mio. kr., skabt via en lang række udviklingsprojekter, dels i og omkring Roskilde, dels i Frederikssund og Greve.

I Roskilde står B.B. Byggeindustri således bag opførelsen af et nyt butikscenter, Roskilde Storbutikker, som afleveres marts 2006.Centeret bliver på 5000 kvadratmeter, placeret på Industrivej over for Silvan. Det nye center vil bl.a. rumme Harald Nyborg og Biva.

Jord i Frederikssund
For tre år siden opkøbte B.B. Byggeindustri en grund på 170.000 kvadratmeter i Frederikssund, beliggende på hjørnet mellem Strandvangen og Frederikssundsvej. Grunden tilhørte tidligere en amerikansk medicinalvirksomhed, som ikke selv ønskede at anvende den.

Siden har byggefirmaet i samarbejde med Frederikssund Kommune fået lokalplanerne for området på plads, så jorden kan anvendes til en blanding af erhverv/industri og butikker.

»Vi har selv stået for hele byggemodningen af området, som ligger i en naturlig forlængelse af Pedersholmparken i Frederikssund. Salget af erhvervsgrunde går fantastisk. Vi har solgt over 50.000 kvadratmeter på bare fire måneder,« forklarer Lennert Petersen.

De første to byggerier er allerede gået i gang på grunden i Frederikssund. Her bygger firmaerne P. Henning Jensen og Mountaintop hver 3.500 kvadratmeter, og netop nu forhandler B.B. Byggeindustri med et stort tysk firma, der også er interesseret i området.

Udviklingsprojektet trækker bl.a. på de erfaringer, som B.B. Byggeindustri har fra Gadstrup Erhvervspark, hvor man startede med at købe 300.000 kvadratmeter jord. I dag er der kun 30.000 kvadratmeter tilbage - og så bor virksomheden i øvrigt selv i erhvervsparken.

Butikscenter i Greve
Til nytår begynder byggeriet af et nyt butikscenter i Greve, Greve Mega, som har særlig fokus på butikker med pladskrævende varer.

Centeret dækker et areal på 11.300 kvadratmeter med plads til 15-20 butikker samt store parkeringsarealer. Grunden er allerede fuldt byggemodnet, og lokalplanen er godkendt af byrådet samt HUR. Centeret forventes at være klar til indflytning ultimo 2006.

Ifølge B.B. Byggeindustri er der lagt særlig vægt på design og arkitektur.Allerede inden Greve Kommune gav lov til byggeriet, udarbejdede firmaet en færdig designmanual i samarbejde med arkitektfirmaet Mangor & Nagel. Det skal sikre, at centeret bliver arkitektonisk vellykket.

»Vi satser meget på at lave et flot center, hvor kunderne også kommer, fordi det er en oplevelse at handle der. Der er mange, der tror, der er en modsætning mellem at bygge flot og bygge til en ordentlig pris. Men det er der faktisk ikke,« siger Lennert Petersen, projektdirektør i B.B. Byggeindustri.

»Det nye center kommer til at ligge ved siden af Greve Genbrugsplads, som har omkring 1.000 besøgende hver dag. Vi forestiller os, at når de har tømt traileren, så er der plads til hårde hvidevarer, autoudstyr og andre varer fra butikkerne i centeret,« siger han.

Ifølge Lennert Petersen er 80 procent af butiksarealet allerede reserveret, og der forhandles nu kontrakter. Greve Mega forventes fuldt udlejet inden årets udgang.www.bbbyg.dk