Business-update: YouSee klar med nye prisstigninger

Berlingske businessredaktionen guider dig til dagens vigtigste nyheder, der handler om økonomi og virksomheder.

YouSee er klar til igen at presse priserne på tv-pakkerne op. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

God eftermiddag på denne kolde decemberdag, hvor Business-update forsøger at sprede lidt lys med et hurtigt overblik over nyhedsbilledet i erhvervslivet.

Vi skal høre om en ny kæmpe LEGO-fabrik, og vi skal over prisen på kaffe, der nu når det højeste niveau i ti år. Men først til YouSee, der igen skruer prisen op.

YouSee klar til at hæve priserne igen: »Folk er sure over de her prisstigninger«

YouSee svinger fra årsskiftet prispisken over selskabets tv-kunder, der risikerer prisstigninger på i værste fald 69 kroner om måneden. Det skriver Finans.

Det kom allerede i september frem, at YouSee fra 1. januar vil hæve den månedlige pris på selskabets faste tv-pakker med op til 40 kroner.

Mens de tidligere omtalte prisstigninger ventes at ramme omkring 80 procent af selskabets knap en million kabel-tv-kunder, viser det sig nu, at der også er prisstigninger på vej til både kunder med bland selv-pakker og YouSee-kunder i bolig- og antenneforeninger.

Per Theisen, landsformand i Forenede Danske Antenneanlæg (FDA), kender udmærket til varslingsbreve med stigninger på 69 kroner om måneden.

»Folk er sure over de her prisstigninger. Men vi oplever løbende stigninger nærmest over det hele, uanset om der er tale om YouSee eller andre selskaber,« siger Per Theisen.

Boom i legetøjsmarked: LEGO skyder over seks milliarder i ny fabrik

LEGO bygger nu endnu en kæmpefabrik i Asien, skriver Børsen.

Fabrikken kommer til at ligge i Vietnam og skal producere LEGO-klodser og byggesæt til det sydøstasiatiske marked, hvor indbyggerne bliver stadig rigere og stadig mere parate til at bruge sparepengene på at forkæle de mindste med legetøj.

»Vi har store ambitioner. Det er en verdensdel, hvor der vil blive født mange flere børn i forhold til andre steder i verden,« siger Carsten Rasmussen, driftsdirektør i LEGO.

LEGO åbnede sin første asiatiske fabrik i Kina i 2016, og siden da har koncernen fået fodfæste på det hurtigvoksende marked. I 2020 voksede salget i regionen med 18 procent til 7,9 milliarder kroner, og året før lød vækstraten på 22 procent

Forsyningskrisen sender kaffeprisen op i højeste niveau i ti år

Priserne på kaffe buldrer op til det højeste niveau i mere end ti år. Forsyningskrisen og stor efterspørgsel sidst på året er årsagen, skriver Financial Times.

Kaffelagrene er blevet mindre, og kaffehandlerne køber flittigt såkaldte future-beviser, der sikrer dem kaffeforsyninger til en fast pris på et tidspunkt i fremtiden.

Prisen for et pund arabiabønner har nu krydset 2,50 dollar, eller næsten det dobbelte af prisen i begyndelsen af 2021.

Samtidig oplyser Coffee Exporters Council of Brazil, verdens største kaffeproducent og eksportør, at det er svært at få plads på containerskibene, og deres bestilling på skibene løbende bliver udskudt. Det har ført til, at den brasilianske kaffeeksport i oktober faldt 24 procent sammenlignet med sammen måned i fjor.

Her er fem bud på skarpe artikler og analyser fra Berlingskes egne journalister:

Mærsks grønne containerskibe kommer til at se helt anderledes ud – her er de første billeder

De nye Mærsk-skibe, der i fremtiden skal sejle på grønne brændstoffer, kommer til at være designet på en helt ny måde. Mærsk forventer langt mere effektive skibe og kalder det nye design for en milepæl for industrien. Læs historien her.

Skatteekspert: Pas på denne faldgrube ved afgiftsfrie pengegaver til familien

Det er populært at udnytte muligheden for at give afgiftsfrie pengegaver til sine børn og børnebørn – især ved juletid. Men man skal være opmærksom på en særlig faldgrube, hvis man er i det gavmilde hjørne og vil undgå at få Skattestyrelsen på nakken. Læs historien her.

Sidst fyrede hypet restaurant 54 medarbejdere. Nu frygter topkok, at nye restriktioner »trækker tæppet væk«

Restaurationsbranchen er uforstående over for, at myndighederne – igen – kigger mod nattelivet i kampen mod corona. Christianshavnerrestauranten Lola med topkokken Kamilla Seidler i front har allerede måttet kaste håndklædet i ringen én gang. Med udsigt til nye restriktioner frygter hun det værste. Læs historien her.

Eventbranche vil have kompensation hvis julefrokoster aflyses

Beslutter regeringen at anbefale at aflyse julefrokoster, vil eventbranche have økonomisk kompensation. Læs mere her.

Hemmelighed holdt et døgn: Afgående medicinalchef går til ovenlysvinduer

Tirsdag meldte Lundbeck ud, at finansdirektøren gennem 14 år havde sagt op og fundet nyt job. Nu står det klart, at Anders Götzsches fremtid ligger hos Velux. Læs mere her.