Business-update: Tøjgiganters »dårlige tider« koster dyrt hos Anders Holch Povlsen

LEGO-søstre bevæger sig ud i nye erhvervseventyr, Bestseller-familiekoncern rammes af dårligt salg i udlandet, mens bilforhandlere kæmper med store prisfald.

Anders Holch Povlsen og regnskabet for familiekoncernens holdingselskab, Heartland, viser et fald i resultatet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Hans Christian Jacobsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Godeftermiddag og velkommen til tirsdagens Business-update her på Berlingske.

Vi har som altid været dagens nyhedsbillede rundt for at give dig et overblik over, hvad der rør sig i erhvervslivet lige nu.

I dag skal vi blandt andet forbi Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen, som oplever »dårlige tider« i flere af de selskaber, som hans familiekoncern har aktieposter i.

Men vi begynder med to af LEGO-familiens arvinger, som har søsat nye projekter for første gang i mange år.

#1 – LEGO-søstre kaster millioner efter nye projekter

Det er otte år, siden en af LEGO-familiens arvinger gik egne veje og stiftede nye selskaber.

Men nu har søstrene Sofie og Agnete Kirk Kristiansen – LEGO-grundlægger Ole Kirk Christiansens oldebørn – etableret flere selskaber med fokus på naturbevarelse. Det skriver Finans på baggrund af oplysninger fra selskabsregisteret.

Søstrene har tilsammen stiftet fire nye selskaber siden oktober i år. I det ene selskab, Earthkeeper Ecuador, lyder startkapitalen på 25 millioner kroner.

»Jeg har i mange år drømt om at bidrage til bevarelse af oprindelige skovområder i en international sammenhæng. Derfor har jeg for nylig etableret selskabet Earthkeeper Ecuador med henblik på opkøb og fremtidig sikring af regnskovsområder i Ecuador,« udtaler Sofie Kirk Kristiansen i et skriftligt svar til Finans.

#2 – På otte uger er priserne dalet voldsomt på brugte biler

Priserne på brugte biler rasler ned, og det har store konsekvenser for brugtbilsforhandlerne. De seneste otte uger alene har bilforhandlerne sat flere end 25.000 biler ned i pris, mens det gennemsnitlige prisfald har været 10.500 kroner pr. bil.

Det svarer til, at forhandlerne har nedskrevet værdien af bilerne med mere end 260 millioner kroner. Det skriver Børsen på baggrund af nye tal fra bilbasen.

»Dermed overgår nedsættelserne markant omfanget i 2018, hvor en ny afgiftsstruktur også medførte lavere priser på biler. Her rettede forhandlerne bilerne ned i pris for godt 150 millioner kroner i de første to måneder af 2018,« siger Jan Lang, markedsanalytiker hos Bilbasen, i Børsen.

#3 – Krisetider i tøjgiganter koster dyrt for Anders Holch Povlsen

Bestseller-ejeren Anders Holch Povlsen oplever et større milliarddyk i sit holdingselskab, Heartland. Således er resultatet faldet med 4,8 milliarder kroner det seneste år.

Det skriver Finans.

Heartland er investerings- og moderselskabet bag Anders Holch Povlsens familiekoncern, som tæller tøjgiganter som Bestseller, Zalando, Asos og detailkæden Normal.

Bestseller er fundamentet i familiekoncernen og udgør 69 procent af Heartlands samlede omsætning. Det er aktieposterne i den børsnoterede, tyske onlinegigant Zalando og britiske Asos, som er skyld i et dyk i resultatet. Således har onlinebutikkerne oplevet et fald i salget efter coronapandemien, som i Zalandos tilfælde har betydet, at aktiekursen er faldet med 65 procent på 12 måneder.

»De poster, som vi investerer i, har vi haft gennem længere tid, og vi har en tæt tilknytning til dem. De er i samme branche som vores egen kerneforretning, så vi opgiver dem på ingen måde, selvom der er dårlige tider,« siger Lise Kaae, administrerende direktør i Heartland.

Tre uundværlige fra Berlingske Business

A. Norwegians nye angreb presser SAS: »Det er godt nyt for forbrugerne, men det er skidt nyt for SAS«

Norwegian vil i 2023 indføre flere ruter fra Københavns Lufthavn til attraktive europæiske destinationer. Men det kan gøre livet mere besværligt for kriseramte SAS, lyder det fra en luftfartsekspert. Modsat gemmer der sig en god nyhed til landets rejselystne.

Læs mere her.

B. Jesper Buch har 16 af de her bad boys – nu bliver der længere imellem dem

Dansk økonomi ser ud til at vokse ind i himlen – det samme gør antallet af hurtigtvoksende virksomheder. Virkeligheden er mere nuanceret, skriver erhvervsredaktør Thomas Bernt Henriksen i en kommentar.

Læs den her.

C. »Hard-Kåres« fyringsrunde satte brand i Jerusalems gader. Nu er han »blevet menneskelig« og efterlader gigant et bedre sted

Kåre Schultz er ved årets udgang færdig med at stå i spidsen for den israelske medicinalgigant Teva. Eksperter vurderer, at »Hard-Kåre« løste opgaven, men selv dét var ikke nok for investorerne.

Læs artiklen her.

God læselyst!