Business-update: Stort ophørsudsalg får kunderne til at bestorme discountkæde

Populær køkkenkæde lukker. Det gør discountkæden ALDI også, der med sit ophørsudsalg bliver bestormet af kunder. Og så er prisen på smør faldet. Det er overskrifterne i fredagens Business-update fra Berlingske.

Der er penge at spare i ALDI i disse dage – men du skal være hurtig. Fold sammen
Læs mere
Foto: Signe Goldmann/Ritzau Scanpix (Arkiv)
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Godeftermiddag, kære læser.

Velkommen til ugens sidste Business-update fra Pilestræde.

Weekenden står for døren, solen skinner og du får her serveret et overblik over de vigtigste erhvervsnyheder på denne fredag.

I dag skal vi forbi lidt af hvert.

Den populære køkkenkæde Hanstholm lukker. Det gør ALDI også, men det gode er, at de har sat gang i et ophørsudsalg. Men du skal være hurtig – flere butikker er allerede lukkede, fordi hylderne er tømt. Og så er smørpriserne i frit fald. Så lidt gode nyheder er der også at varme sig på denne vintereftermiddag.

Men der gemmer sig desværre også en dårlig nyhed i bunden.

God læselyst.

Populær køkkenkæde drejer nøglen om

Den populære køkkenkæde Hanstholm lukker, erfarer Vejle Amts Folkeblad.

Torsdag formiddag blev medarbejderne orienteret, og Vejle Amts Folkeblad skriver, at det ventes, at selskabet inden længe tages under konkursbehandling. Medarbejderne er sendt hjem. I spidsen for virksomheden er Carsten Andersen, der tidligere var direktør i Kvik Køkken.

Køkkenkæden blev etableret i 1968 og har siden 2018, med investorer i ryggen, udvidet med målet om at blive landsdækkende og indtage markedet i andre europæiske lande.

Smørprisen brager ned

Smør er ikke længere noget, man bare hiver ned i indkøbskurven med lukkede øjne.

Priserne tog nemlig et ordentligt spring i anden halvdel af 2022 og var rekordhøje. Men nu er priserne altså i frit fald.

Det er anden uge i træk, at prissætningen på smør og fedt falder med mere end seks procent på den hollandske smørbørs, skriver Agriwatch.

Siden slutningen af november er priserne faldet fra 42.465 kroner per ton til 32.035 kroner per ton. Et prisfald på mere end 24 procent samlet.

Stort ophørsudsalg får kunderne til at bestorme discountkæde

Med et underskud på 393 millioner sidste år meddelte discountkæden ALDI i december, at de trak stikket. De ville lukke alle deres 188 butikker i Danmark.

Det betyder, at discountkæden har startet et stort ophørsudsalg, skriver TV 2.

Den første ALDI-butik startede udsalget 13. januar. Ugen efter fulgte yderligere ti butikker og i dag fredag kobler hele 19 butikker sig også på. I alt skal 59 butikker i hele Danmark igennem et ophørsudsalg.

Og det har altså fået kunder til at strømme til ALDI. Udsalget er gået så godt, at alle ti butikker, der startede udsalg fredag i sidste uge, allerede er lukkede, fordi der er udsolgt.

»Det er gået over alt forventning. Folk er rigtig sultne efter de her gode rabatter,« siger kommunikationschef i ALDI Louise Wendelbo til TV 2.

Varerne i ALDI bliver først sat ned med 30 procent i tre dage, 50 procent i to dage og 70 procent de sidste to dage.

Den europæiske discountkæde har indgået en aftale med REMA 1000, der køber 114 af ALDIs 188 danske butikker.

Tre uundværlige fra Berlingske Business

Du har måske allerede set dem, mens du har læst Berlingske i dag, men her er tre historier fra Berlingske Business, som vi synes, at du bør læse.

A: Millioner på vej tilbage til gaskunderne

Den kommende tid vil landets gaskunder opleve at få nogle af de penge tilbage, de har måttet betale i tårnhøje acontoregninger.

Læs hele historien her.

B: Rigmand klar til at doble op dagen efter »Løvens Hule«: Sælg det hele til mig for 30 millioner

To iværksættere hentede i DR-programmet en millioninvestering hjem. Nu vil en dansk rigmand med base i Dubai købe deres virksomhed for det dobbelte af, hvad den blev vurderet til at være værd.

Læs mere her.

C: Renterne presser de norske forbrugere. Men alle vil have en Tesla

De norske boligejere er blandt dem, der er ramt hårdest af de stigende renter. Men selvom der er svaghedstegn i privatforbruget, er der endnu ikke tegn på en større økonomisk nedtur – dertil er norsk økonomi for stærk. Boligmarkedet spøger dog i baggrunden.

Læs historien her.

Optagne på erhvervsuddannelser er det laveste i ti år

Tal fra Danmarks Statistik viser, at antallet er optagne på erhvervsfaglige uddannelser i 2022 var det laveste i mere end ti år med et fald på 13 procent.