Business-update: Stor forvirring om rejseforsikringer op til største rejseuge i lang tid

Berlingskes businessredaktion guider dig til de vigtigste nyheder, der handler om økonomi og virksomheder.

Efterårsferien er over os. Men mange er tilsyneladende forvirrede over dækningerne på deres rejseforsikringer, hvis de rejser til udlandet – som eksempelvis Puerto de Mogan på sydkysten af Gran Canaria i Spanien, som billedet stammer fra. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

God eftermiddag og velkommen til den sidste business-update, inden en stor del af danskerne går på efterårsferie.

Vi giver et overblik over de vigtigste erhvervsnyheder lige nu, så du kan gå velinformeret og opdateret ud og nyde din fyraften eller din ferie. Vi runder en uventet hurtig direktørfratrædelse og nogle aktier, der har fået et stort comeback i år. Men apropos efterårsferie begynder vi med en historie fra Finans om, at der er forvirring om rejseforsikringer op til den største rejseuge i lang tid, efterårsferien.

Finans skriver, at seks ud af ti i en ny Gallup-undersøgelse svarer, at de ikke ved, hvordan deres forsikring dækker i tilfælde af karantæne på grund af corona under deres efterårsferie.

Både Topdanmark, Gjensidige og Gouda er blevet kontaktet af forvirrede danskere på vej på ferie.

Udenrigsministeriet meddelte tidligere på ugen, at rejsevejledningerne nu er, som inden corona ramte os.

»Fremadrettet betyder ændringerne, at det bør bliver nemmere og mere gennemskueligt for rejsekunderne. Lige nu og her op til efterårsferien kan det desværre skabe lidt forvirring hos rejsekunderne. Vi ved, at mange i forvejen har været usikre på dækningen for corona,« siger skadechef Henrik Iding, Gouda Rejseforsikring, til Finans.

Gallupundersøgelsen er foretaget før denne uges ændrede rejseregler, og i den svarer kun 23 procent, at de ved, hvordan deres rejseforsikring dækker, hvis de bliver sat i karantæne på en rejse på grund af coronasmitte eller nærkontakt med en smittet. 61 procent svarer nej.

Branchedirektør fratræder efter to måneder

Til stor overraskelse fratræder administrerende direktør Lars Storr-Hansen sin stilling i FSR – danske revisorer med øjeblikkelig virkning.

Det oplyser brancheforeningen selv i en pressemeddelelse.

Årsagen er ifølge meddelelsen, at »parterne ser forskelligt på den fremtidige udvikling af foreningen«.

Lars Storr-Hansen har kun været administrerende direktør i FSR – danske revisorer siden 16. august 2021.

»Vi har desværre allerede nu konstateret, at bestyrelsen i FSR og Lars Storr-Hansen på nogle strategisk væsentlige punkter er uenige om, hvilken retning FSR skal bevæge sig i. Derfor er vi blevet enige om, at det rigtige vil være at lade vores veje skilles allerede nu,« skriver formand for FSR – danske revisorer Lars Kronow i meddelelsen.

Faglig direktør Camilla Hesselby er konstitueret administrerende direktør, indtil der er fundet en afløser.

Nu trækker upopulære aktier fra land

En af de mest læste artikler fra kollegerne på Børsen handler om et comeback i 2021 til energi- og finanssektoren.

Globalt er de to sektorers aktier steget langt mere end det brede marked med stigninger på henholdsvis 44,52 procent og 26,34 procent. Det globale MSCI World-indeks er kun steget med 14,73 procent i år.

»Det er historien om to sektorer, der nyder godt af alt det, der sker i øjeblikket. Men det er også historien om to sektorer, der i den grad har manglet interesse fra investorerne gennem lang tid. De er i value-segmentet. Men de har været value-traps, hvor afkastet har svigtet, nu indhenter de så noget af det tabte,« siger Lars Skovgaard Andersen, investeringsstrateg hos Danske Bank, til Børsen.

 

Her er fem skarpe bud på nyheder og analyser fra journalisterne på Berlingske Business:

 

I byretten taber ni ud af ti borgere til Skat

Efter en undersøgelse, der viser, at Skat vinder ni ud af ti sager i byretterne, foreslår skatteadvokater, at skattesager samles på få byretter. Forslaget får opbakning fra tænketanken Justitia og fra skatteordførerne fra Venstre og De Radikale.

Læs historien her.

Kendt ølbrygger mener, at sexismeaktivister forsøger at ødelægge hans forretning

Yderligere ni internationale bryggerier aflyser deres deltagelse i Mikkellers prestigefyldte ølfestival i København. Det sker i lyset af fortsatte påstande om seksuelle krænkelser i mikrobryggeriet. Grundlæggeren fortæller nu om de sager, han selv har kendskab til.

Læs historien her.

Verdens kraftigste vindmølle sættes op i Danmark

Hver og en af Vestas’ kommende kæmpemøller skal kunne producere grøn strøm til 20.000 husstande – og den allerførste skal rejses i Danmark. Men testmulighederne er for dårlige, advarer topchef Henrik Andersen. Minister har sat arbejde i gang.

Læs historien her.

Gamle telefoner og computere lokkes frem fra skufferne med penge

70 procent af danskerne har gamle mobiltelefoner liggende derhjemme sammen med gamle tablets og computere. Danmarks største Apple-forhandler vil sætte skub i at få dem genbrugt på sikker vis på tværs af mærker og har allerede udbetalt over 17 millioner kroner i gavekort og købstilskud.

Læs historien her.

Eksplosion i erhvervslivets priser varsler ilde for danskernes indkøbskurv

De høje priser på energi og råvarer er nu for alvor synlige i dansk økonomi. Det gælder hos forbrugerne, men i endnu højere grad for virksomhederne. Det er sjældent, at man i Danmark oplever trecifrede prisstigninger, som det skete i september. Det er en kæmpebyrde for erhvervslivet, men kan blive væltet over på forbrugerne. Der er dog også en klar vinder i de høje energipriser.

Læs historien her.