Business-update: Nu gennemføres Lars Larsens gamle plan om at skifte navn på butikker

Berlingskes businessredaktion guider dig til de vigtigste nyheder, der handler om økonomi og virksomheder.

Samtlige af Dynekongens butikker i ind- og udland skal nu hedde Jysk. Arkvifoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

God eftermiddag og velkommen til endnu en Business-update, som giver overblik over de vigtigste erhvervsnyheder lige nu, så du kan gå velinformeret og opdateret ud og nyde din fyraften.

Vi begynder med en historie fra Finans om, at Jysk nu gennemfører den plan, som afdøde »dynekøbmand« Lars Larsen stod bag. Det betyder, at Jysk skal være fælles kædenavn i hele verden, så 1.000 butikker i Tyskland skal nu omdøbes fra Dänisches Bettenlager til Jysk.

Det bliver dermed fællesnavnet for alle ca. 3.000 butikker i 51 lande rundt om på kloden. Og det var »dynekongen« Lars Larsen, som døde i august 2019, der besluttede, at alle koncernens organisationer skulle slås sammen under samme navn.

»Vi skal have ét Jysk uden forskel fra land til land. Vi begyndte med ændringen i Østrig, der også var Dänisches Bettenlager, i efteråret 2020. Det gik rigtig fint og med gode vækstrater efter skiftet. Det giver blod på tanden, så der er ingen grund til at vente.« siger administrerende direktør i Jysk Jan Bøgh til Finans.

End­nu et sel­skab hos Kasi-Jes­per er­klæ­res kon­kurs

Kollegerne på Børsen skriver, at i kølvandet på, at forretningsmanden Jesper Nielsen, bedre kendt som Kasi-Jesper, er erklæret personligt konkurs, er også hans selskaber Dojajean Holding ApS og Kasi Aps erklæret konkurs.

Nu er turen så kommet til selskabet Kasi Brands, der er taget under konkursbehandling af Sø- og Handelsretten, oplyser Statstidende i en meddelelse.

Børsen har også fokus på problemer i et andet selskab, Jensens Bøfhus, som nu er så presset på likviditeten, at den gruppe af fynske velhavere, som købte kæden i 2018, har skudt et stort millionbeløb ind i selskabet.

Ifølge erhvervsregistret CVR har ejerne sendt cirka 50 millioner kroner ind i kæden, der særligt kom i problemer under coronakrisen, da en omfattende konflikt mellem Jensens Bøfhus og fagforeningen 3F spændte ben for, at kæden kunne få del i regeringens kompensationsmidler.

Peter Arnfeldt, presseansvarlig for Jensens Bøfhus bekræfter, at ejerne har skudt et beløb ind i selskabet i størrelsesordenen 50 millioner kroner.

»Og det er et udtryk for, at situationen er meget alvorlig,« siger Peter Arnfeldt til avisen.

Norwegian droppe langdistanceruter

Fra udlandet kan vi hos e24 erfare, at Norwegian vil skille sig af med alle fly til de lange ruter og kun beholde en flåde på højst 50 fly. Flåden kan dog øges igen, hvis finansdirektøren får den sikkerhedsventil, at selskabet kan nøjes med at betale leasingydelse for de timer, flyene flyver.

Dertil indeholder den seneste redningsplan, at der skal hentes fire til fem milliarder kroner i frisk kapital, og gælden skal nedbringes til 20 milliarder kroner.

Her er fem skarpe bud på nyheder og analyser fra journalisterne på Berlingske Business:

 

Politiet åbner efterforskning af webshop under anklage for at lænse folks konti

Østjyllands Politi har åbnet en efterforskning mod Sebastian Møller Gaardsøes selskab bag webshoppen Copenhagen Lashes, der beskyldes for at have lænset tusindvis af kunders konti med en abonnementsfælde. Vicepolitiinspektør undskylder udmelding om, at det ikke var en politisag.

Læs historien her.

Guide: Boligejere flokkes om disse lån – her er fordele og ulemper

Nu kan du snart få boliglån med fast eller variabel rente og afdragsfrihed i helt op til 30 år hos alle landets fire realkreditkæmper. Lånet kan give dig mere fleksibilitet og tryghed – men der er også en bagside af medaljen. Berlingske guider dig her gennem lånejunglen.

Læs historien her.

Restriktioner sender dansk økonomi ud i rædselsvinter – to stærke kort skal bremse nedtur

De forlængede restriktioner rammer dansk økonomi og danske virksomheder meget hårdt. Men økonomer tror ikke på samme voldsomme stigning i ledigheden som i foråret.

Læs historien her.

I disse københavnske bydele er lejlighedspriserne steget mest

Under coronakrisen tog prisen på især hovedstadens lejligheder et voldsomt hop. Men når prisudviklingen fordeles på postnumre, har ejere af lejligheder oplevet meget forskellige værdistigninger på op til fire gange så meget i området med de højeste prisstigninger i forhold til området med de laveste prisstigninger.

Læs historien her.

Clevers ejere skyder kvart milliard i storstilet opsætning af ladestandere til elbiler

Clever vil sætte 10.000 nye offentlige ladepunkter op inden 2025. Nu sætter selskabets ejere handling bag ordene og skyder 250 millioner kroner ind i Clever til missionen.

Læs historien her.