Business-update: »Nog­le kun­der drik­ker vin for mel­lem 100.000 og 200.000 kroner om da­gen«

Berlingskes erhvervsredaktion guider dig til de vigtigste nyheder, der handler om økonomi og virksomheder.

Michelin-restauranten formel B i København, mandag den 24. februar 2020. Natten til søndag har der været indbrud i restauranten. Her brød foreløbigt ukendte tyveknægte hul i væggen fra naboejendommen og ind til vinkælderen. Nogle af verdens dyreste vine er blandt tyvekosterne. Eksempelvis er der blandt andet blevet stjålet fire flasker, der hver koster over 100.000 kr.. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Velkommen til tirsdagens update fra erhvervsredaktionen på Berlingske.

De økonomiske vismænd har i dag fremlagt deres seneste rapport om dansk økonomi. Der kan man blandt andet læse, at vismændene ikke mener, at der er behov for et akut indgreb på boligmarkedet. Dermed bakker vismændene op om regeringens linje i den sag. Læs mere her.

Samtidig mener vismændene, at regeringen skal stramme hårdere op i den økonomiske politik. Læs mere om det her.

En anden stor historie i dag er den spektakulære opsigelse fra Landbrug og Fødevarers topchef, Anne Arhnung, i kølvandet på en katastrofal sexismesag. Læs mere om sagen her. Og her.

Vi springer straks videre til kollegerne hos Finans.dk.

Taber op mod 100 millioner på flyselskab

Det nu konkursramte nordjyske flyselskab Great Dane Airlines kommer ikke til at rejse sig igen. Sådan lyder det fra erhvervsmanden Eigild Bødker Christensen, der er hovedaktionær i flyselskabet, efter ejerne af flyselskabet mandag eftermiddag indgav konkursbegæring.

»Jeg er færdig med den branche. Den er alt for usikker,« siger Eigild Bødker Christensen

Han blev medejer af flyselskabet i 2019, og kort efter blev selskabet hårdt ramt af coronakrisen.

Voldsomt vokseværk hos vinkøbmænd

Vi bladrer videre hos kollegerne hos Dagbladet Børsen og overskriften i dagens Business-update.

Her han man kigget i regnskaberne for nordjyske Rarewine, der netop har landet et rekordresultat. I regnskabsåret 2020/21 er omsætningen steget til 690 millioner Kroner, svarende til en stigning på 59 procent, mens bundlinjen springer fra 16 til 26 millioner kroner.

De nordjyske vinkøbmænd betragtes som en af de største spillere i verden inden for investering og handel med sjældne og eksklusive vine.

»Nogle kunder drikker vin for mellem 100.000 og 200.000 kroner om dagen. Så drikker de en to-tre flasker og hygger sig sammen med nogle venner med det. Det er ikke sådan, at der lige går en uge, hvor de ikke drikker noget. Det er hardcore,« siger direktør Rasmus Nielsen til Børsen.

Her er fem skarpe bud på nyheder fra journalisterne på Berlingske Business:

1. Kræver kulegravning efter chokerende voldtægtssag i Mærsk: »Rederierne har været tilbageholdende«

Det er ikke nok med enkeltstående undersøgelser i sagen om en formodet voldtægt på et Mærsk-skib. Stod det til søofficerernes faglige organisation, bør rederierne gennemføre jævnlige og systematiske undersøgelser. Fordelingen af mænd og kvinder vidner om, at branchen er udfordret.

Læs historien af Nikolaj Sjørup her.

2. Skatteministeriet vinder næsten altid. Advokater fraråder kunder at gå i retten med skattesager

Det er mildt sagt op ad bakke for skatteyderne at vinde en skattesag ved danske domstole. Det viser en dugfrisk gennemgang af samtlige skattesager siden 2014. Flere skatteadvokater mener, at domstolene ikke er kritiske nok over for Skat. Dommerforeningen afviser kritikken. Skatteministeren kalder kritikken »besynderlig« og er »tilfreds« med, at Skat vinder ni ud af ti sager.

Læs historien af Vibe Hyltoft her.

3. Efter massive prisstigninger falder boligpriserne 14 steder i hovedstaden i september

Nye boligpriser viser, at førertrøjen på boligmarkedet er skiftet fra lejligheder til huse. Efteråret har medført prisfald i en række områder i september, men over lidt længere tid er der fortsat solide prisstigninger i hovedstaden – dog langtfra så vilde som i årene inden finanskrisen, viser beregning.

Læs historien af Povl Dengsøe her.

4. Fremadstormende fitnessplatform fusionerer med konkurrent – og har »forsøgt at tage ved lære« af kritik

Det har været nogle hæsblæsende måneder for fitnessplatformen Lenus, der på kort tid er stormet frem med en stor millioninvestering og negative overskrifter til følge. Nu fusionerer virksomheden med dansk konkurrent.

Læs historien af Sebastian Persson her.

5. Mærsk må omdirigere skibe væk fra Storbritannien – storhavn er overfyldt af containere

Problemerne tårner sig op i Storbritannien, hvor manglen på lastbilchauffører og kampen om at sikre sig varer nok til julehandlen danner en giftig cocktail, der nu rammer verdens største containerrederi.

Læs historien af Thomas Breinstrup her.