Business-update: Lars Seier erkender fejl: »Jeg har bare haft uret gennem længere tid«

Berlingskes Business-redaktion guider dig til de vigtigste nyheder, der handler om økonomi og virksomheder.

Lars Seier Christensen, her til en FCK-kamp, erkender, at han i længere periode har taget fejl om aktiekursen i Tesla. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

God onsdag eftermiddag og velkommen til Business-update, som samler de vigtigste erhvervshistorier lige nu.

På denne onsdag skal vi blandt andet forbi Carlsberg, der klarer sig bedre end ærkerivalen Heineken, og så kommer Pumas topchef med en anbefaling om snart at købe julegaverne. Vi skal også høre om nyt fra en retssag, som musikeren Remee har været involveret i, og om at danskerne flittigt er begyndt at bruge deres opsparing. Men først til en erkendelse fra en af Danmarks rigeste erhvervsmænd.

Milliardæren Lars Seier så ikke Tesla-opturen

Kursen på Elon Musks firma Tesla er langt fra gået, som erhvervsmanden Lars Seier forventede for et år siden. Seier har været en meget åbenmundet kritiker af den høje pris på Tesla, der fremstiller elbiler.

I 2020 valgte Lars Seier Christensen at satse imod aktien – et såkaldt short. Få dage efter trak han dog i land igen, fordi han blev »en tøsedreng«, som han dengang formulerede det i et Facebook-opslag, skriver Finans.

Efterfølgende sagde erhvervsmanden i et interview med mediet, at hans langsigtede holdning fortsat var, at »Tesla er markant overvurderet«. Siden den udtalelse i oktober 2020 er Tesla-aktien mere end fordoblet med en stigning på 146 procent.

Nu har Finans spurgt Seier, om han vil tale om Tesla-kursen, hvortil han i en e-mail svarer:

»Næh, såmænd ikke. Jeg har bare haft uret igennem lang tid, og det er hverken første og formentlig heller ikke sidste gang, det sker. Kan godt indrømme fejl. Tillykke til investorer.«

Carlsberg opjusterer og klarer sig bedre end Heineken

Carlsberg buldrer fortsat frem. Onsdag valgte bryggeriet at tyvstarte godt et døgn før den planlagte handelsopdatering torsdag morgen og serverede en opjustering, skriver flere medier, blandt andre Børsen.

Det sker efter et stærkt tredje kvartal med en organisk omsætningsvækst på syv procent, der i særlig grad bliver drevet af Asien og Østeuropa. Og det er også en tilfreds topchef, der kommenterer udviklingen, der overgår det, som den hollandske ærkerival Heineken tidligere har fremlagt.

»Vi har været meget tilfredse med den høje grad af modstandsdygtighed, som vores forretning har udvist over de seneste 18 måneder, og vi er tilfredse med, at vi er i stand til at opgradere vores forventninger til indtjeningen og lancere fjerde kvartals tilbagekøbsprogram på trods af de udfordringer, som pandemien leverer,« udtaler Cees 't Hart i meddelelsen.

Puma-chef: Køb julegaverne nu

Hvis forbrugerne vil være sikker på at få de rette julegaver, skal de købe nu. Det siger Puma-chef Bjørn Gulden til nyhedsbureauet Bloomberg.

De omfattende globale forsyningsproblemer betyder, at det langt fra er sikkert, at alle varer er på hylderne.

Gulden siger, at han for nylig anbefalede sin kone at købe julegaver nu.

»Der vil i detailbutikkerne være hylder, som vil være mere tomme, end du ønsker, når du går på juleshopping,« siger Gulden.

Sko- og beklædningsindustrien er særlig hårdt ramt, efter blandt andet flere fabrikker i Vietnam har været lukket på grund af coronapandemien. Gulden udtrykker dog en vis grad af optimisme, fordi sportsudstyrsproducentens fabrikker i landet nu opererer med en kapacitet på 70 procent, og han regner med, at de kommer op på 100 procent inden for de næste uger.

Assistent dømt til at betale Remee 700.000 kroner.

En otte år lang strid med anklager om svindel mellem musikeren Remee og hans tidligere personlige assistent og rådgiver, Christian Hoeck, har onsdag fået en afslutning. Det skriver B.T.

Landsretten fældede onsdag dom i den civile erstatningssag, hvor Christian Hoeck blev dømt til at betale Remee 700.000 kroner i godtgørelse. Dermed har landsretten stadfæstet byrettens afgørelse i sagen mellem de to.

I 2013 afslørede Ekstra Bladet, at Remee havde anmeldt Christian Hoeck for underslæb. Hitmageren havde ansat Hoeck for at få bedre styr på økonomien, men i stedet for at få orden på finanserne mente Remee, at Hoeck havde misbrugt hans kreditkort og bankkonti, således at hans skatteregning voksede sig så stor, at han måtte optage et millionlån for at betale af på den.

Remee fyrede Hoeck og anmeldte ham for underslæb for tre millioner kroner. Politet afviste dog at rejse en straffesag, og Remee valgte at rejse en civil erstatningssag nogle år senere.

Pengene fosser ud af danskernes opsparing

Danskerne fortsætter med at trække flere penge ud af banken, end der kommer ind på kontoen. Fra august til september lød faldet på fire milliarder kroner, skriver Finans på baggrund af nye tal fra Nationalbanken.

Det er anden måned i træk, at de privates indlån i landets pengeinstitutter falder. Danskerne har dog fortsat mere end 1.000 milliarder kroner stående i banken.

»De danske husholdninger er kommet stærkt ud af coronakrisen. Det skyldes blandt andet udbetaling af de to runder indefrosne feriepenge, begrænsede forbrugsmuligheder under krisen, rekordmange i arbejde, og at husholdningerne generelt oplever, at lønningsposen bliver større,« skriver Lisette Rosenbeck Christensen, der er økonom i Arbejdernes Landsbank, i en kommentar til tallene.

Her er fem skarpe bud på historier eller kommentarer fra Berlingske Business:

 

1. Fremadstormende bank om konkurrents opsigtsvækkende exit: »Det er ærgerligt for forbrugerne«

Man skulle tro, at Handelsbankens exit fra Danmark ville være sød musik i nye Lunar Banks ører. Tværtimod: Den internetbaserede bank mener, at det er skidt for sektoren, og at det kan komme til at koste forbrugerne dyrt. Læs mere her.

2. Regeringen tvinges endnu en gang til at finde 100 millioner kroner til bedre internet

To år i træk har regeringen ønsket at nedlægge bredbåndspuljen, som giver tilskud til, at særligt ramte områder kan få bedre internetforbindelser. Nu vender den igen på en tallerken i nyt nærhedsudspil. Læs mere her.

3. Benzinprisen banker i vejret – der venter dig en ordentlig ekstraregning

Forsyningskrisen har fået benzinpriserne til at stige til historisk høje niveauer. Det gør det dyrt at besøge landets tankstationer – og ekstraregningen lander oven i de stigende naturgaspriser. Læs mere her.

4. Danmark har verdens mest liberale coronaregler – kan de modstå de høje smittetal?

De danske coronasmittetal er stigende på trods af høje vaccinationsrater. Det betyder også, at den frihed, som blev opnået i september, meget vel kan komme i fokus – akkurat som det er tilfældet i andre europæiske lande med høje vaccinationsrater. Men kan det være rigtigt, at vaccinerede skal bære nogen form for byrde, når det fortrinsvis er uvaccinerede, der er i farezonen? Læs mere her.

5. Eksperter mener, der er grund til bekymring efter læk: Facebooks algoritme kan påvirke dig mere, end du tror

En række danske eksperter i sociale medier vurderer på baggrund af det omfattende interne læk fra Facebook, at algoritmen på verdens største medie kan påvirke vores hverdag og samfund i en negativ retning. Spørgsmålet er, hvad vi skal stille op med det. Læs mere her.