Business-update: Kvinder kendt fra »Løvens Hule« brager frem

Berlingskes businessredaktion guider dig til dagens vigtigste nyheder, der handler om økonomi og virksomheder.

En tidligere deltager fra DR-programmet »Løvens Hule« brager frem. Fold sammen
Læs mere
Foto: DR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

God eftermiddag og velkommen til dagens Business-update, der samler op på de centrale historier fra erhvervslivet og finansmarkedet denne onsdag.

Vi skal forbi en skatteminister, der siger stop for flere coronalån, og en særlig udfordring, som Lego-arvingen sidder med. Men først til en stor fremgang fra en tidligere deltager i »Løvens Hule«.

De fik hjælp af Jesper Buch og Mia Wagner: Nu brager salget frem

Eyda gik hjem med en investering, da de deltog i »Løvens Hule«. Nu er bundlinjen steget markant, skriver Børsen.

Samlet er virksomhedens bundlinje vokset fra 300.000 kroner sidste år til 7,2 millioner Kroner, viser Eydas seneste årsregnskab, der strækker sig til og med juni. Samtidig har virksomheden øget sin omsætning til mere end 25 millioner kroner fra cirka 3,5 millioner kroner.

»Jeg tror, at det, der har drevet væksten, er den måde, vi kommunikerer på. Inden for træning ser man jo meget af det her med, at man hele tiden skal gøre det bedre, og vi er lidt en modpol til det. Vi prøver at kommunikere, at det er nok at gøre, hvad man kan. Vi tror, at det er vigtigt at vise, at træning kan mange ting,« siger Mette Lyngholm, stifter af Eyda.

Eyda sælger kun sit tøj på sin egen webshop, og ifølge Nikolai Klausen, direktør i brancheforeningen Wear, er det en forretningsmodel, der vokser frem hos nyopstartede virksomheder, som skal forsøge at komme ind på et marked, der er domineret af store spillere.

Skatteministeren siger stop for nye coronalån

Halvandet år efter coronakrisen ramte Danmark for fuld kraft, slår skatteminister Morten Bødskov (S) fast, at det er slut med nye coronalån og kreditter til erhvervslivet.

Det skriver Finans.

Meldingen falder i forbindelse med en afvisning af at stille små og mellemstore virksomheder lige ved også at tilbyde smv-erhvervet momslån svarende til en del af momsbetalingen i 1. halvår.

»Små virksomheder skal 1. september 2021 afregne moms for 1. halvår 2021, og mellemstore virksomheder skal ligeledes 1. september afregne moms for 2. kvartal 2021. Dette følger de almindelige afregningsfrister for moms og kan således ses som en tilbagevenden til en fremadrettet normal situation for afregning af moms og andre skatter,« skriver Morten Bødskov.

Morten Bødskov (S) stopper dog ikke her.

»Det kan tilføjes, at i forbindelse med virksomhedernes tilbagevenden til normale forhold er mit fokus umiddelbart på virksomhedernes tilbagebetaling af de skattelån, der allerede er givet og ikke på yderligere betalingsfristudskydelser eller flere nye låneordninger,« lyder det fra ministeren.

Kommende formand for Lego-pengetank står med en særlig udfordring

Thomas Kirk Kristiansen bliver formand for Lego-ejer Kirkbi i 2023 og står ifølge en iagttager med én særlig udfordring, skriver Børsen. Han kommer til at overtage posten som formand i Kirkbi, der er hovedejer af Lego, efter sin far, Kjeld Kirk Kristiansen.

Kjeld Kirk Kristiansen var manden, der midt i Legos historiske krise i 00erne ansatte mirakelmageren Jørgen Vig Knudstorp som administrerende direktør. Og det var også Kjeld Kirk Kristiansen, der i 2010 ansatte den tidligere finansdirektør i A.P. Møller - Mærsk, Søren Thorup Sørensen, som administrerende direktør for Kirkbi.

Særligt evnen til at finde de rigtige personer bliver Thomas Kirk Kristiansen store udfordring, mener Søren Jakobsen, der har skrevet flere bøger om familieejede virksomheder og er forfatter til bøgerne »Lego-guld« og »Arvingerne«, der blandt andet omhandler Lego-familien.

»Kjeld Kirk Kristiansen har frem for alt forstået at finde de rigtige mennesker til de rigtige positioner,« siger Søren Jakobsen.

Evnen til at ansætte de rigtige mennesker bliver 42-årige Thomas Kirk Kristiansens svendeprøve, når hans far træder tilbage.

»Det er mennesker, det meste kommer an på. Thomas Kirk Kristiansen skal jo ikke være klog på den daglige drift eller at lave Lego-modeller. Han skal kun koncentrere sig om strategi og om at finde de rigtige medarbejdere,« siger Søren Jakobsen.

 

Her er fem skarpe bud på historier fra journalisterne på Berlingske Business:

1. Nu kommer årets værste aktiemåned: Skal du købe eller sælge i september?

Sommeren er slut, og kalenderen siger nu september. Det er traditionelt et varsel om et svagt aktiemarked, der tager et dyk inden julespurten sætter ind. I år er aktiemarkedet tilmed i rekordniveauer, hvilket gør investorerne ekstra sårbare overfor »september-effekten«.

Læs mere her.

2. Store prisudsving og lille gennemsigtighed – danskerne mangler tillid til digitale valutaer

En undersøgelse foretaget af internationale forskere på Syddansk Universitet viser, at langt størstedelen af danskerne ikke har tillid til digitale valutaer som bitcoin, dogecoin og ethereum. Forskerne bag undersøgelsen peger på en række årsager – heriblandt manglende forståelse.

Læs mere her.

3. Dan­sker­ne drager sydpå igen: Rejseselskab ven­ter bed­ste salg i ti år i ef­ter­års­fe­ri­en

Selvom sommeren har været hård ved rejseselskaberne, ser der nu ud til at komme godt gang i turene sydpå i efterårsferien.

Læs mere her.

4. SAS måtte slå rekorder for at evakuere folk fra Kabul: »Vi har strakt vores materiel til det yderste«

Da Taleban på kort tid indtog Kabul, ringede Udenrigsministeriet til SAS for at få hjælp til evakueringer. En »enormt udfordrende opgave«, som endte med 22 flyvninger for de skandinaviske myndigheder.

Læs mere her.

5. Mange danskere med ældre telefoner udfordres af NemIDs afløser

MitID, som fra oktober begynder at erstatte NemID i en af de største digitale omlægninger i danmarkshistorien, vil ikke virke på alle mobiltelefoner og tablets. Men en tur om kommunens borgerservice kan bringe flere end ellers med. Berlingskes læsere har masser af spørgsmål – her er nogle af svarene.

Læs mere her.