Business-update: Kendisinvestorers hypede tatoveringsplatform i seriøse økonomiske vanskeligheder

Tatoveringer, kendisinvestorer og en topchef i et olieselskab, som gerne vil betale skat og give til de fattige. Det er de vigtigste ingredienser i dagens Business-update.

Christian Stadil – ejer af og ceo i konglomeratet Thornico A/S – har i en årrække været medinvestor i tatoveringsplatformen Tattoodo. Nu er selskabet i alvorlige økonomiske vanskeligheder og Sø- og Handelsretten har sendt selskabet i rekonstruktion. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup (arkiv)
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Godeftermiddag, så er vi her igen med et hurtigt overblik over dagens mest fascinerende eller vigtigste erhvervsnyheder.

Erhvervsnyheder er der nemlig nok af, selvom opmærksomheden lige nu først og fremmest samler sig om den traditionsrige åbning af Folketinget. Her afslørede statsminister Mette Frederiksen (S) blandt meget andet, at hun ønsker sig en langsigtet og bred aftale om en modernisering af den danske velfærdsstat efter det valg, som de fleste venter bliver udskrevet i morgen, onsdag.

Hvis du holder øje med Berlingske i de kommende timer, vil du helt sikkert kunne læse mere om det.

Men indtil artiklerne er klar, tager jeg dig en tur omkring en berømt dansk tatoveringsplatform, som er røget i økonomiske vanskeligheder, til trods for at 16 millioner synes godt om virksomheden bag på Facebook. Vi skal også høre, hvad kendisinvestor Peter Warnøe går og sysler med.

Men vi begynder med en debat, der kører på europæisk plan i kølvandet på den russiske invasion af Ukraine og den energikrise, som europæiske forbruger mærker på pengepungen i øjeblikket.

#1 Olieboss: Skat på energiselskaber kan blive nødvendigt for at hjælpe de fattige

Topchefen i et af verdens største olie- og gasselskaber, britisk-hollandske Shell, har på en energikonference i London erkendt, at regeringer kan blive nødt til at beskatte energiselskaber yderligere for at finansiere indsatsen for at beskytte de »fattigste« mennesker for de stigende energiregninger.

Det skriver The Guardian, som var til stede på konferencen.

»På den ene eller anden måde er der behov for et regeringsindgreb. At beskytte de fattigste vil sandsynligvis betyde, at regeringerne er nødt til at beskatte folk i dette rum for at betale for det,« sagde Ben van Beurden, der har været topchef i Shell siden 2014.

Han sagde også, at beskatning kan ske smart eller knap så smart, men at den er uundgåelig.

#2 Kendisinvestorers hypede tatoveringsplatform i økonomiske problemer

Verdens største tatoveringsplatform, danske Tattoodo, er gået i rekonstruktion – det man tidligere kaldte betalingsstandsning. Det skriver Finans, og det fremgår også af Erhvervsstyrelsens Centrale Virksomhedsregister, CVR.

Trods hele 16 millioner følgere på Facebook og 3,9 millioner følgere på Instagram og en mindre hær af kendte danske investorer i ryggen har virksomheden kørt med negativ egenkapital og tocifrede milliontab i flere år.

Og nu går det åbenbart ikke længere. Den 30 september i år behandlede Sø- og Handelsretten rekonstruktionsbehandling af Tattoodo. To advokater er udpeget som rekonstruktører, og der er indkaldt til møde, hvor kreditorer kan gøre deres fordringer gældende 28. oktober i Sø- og Handelsretten i København. Det fremgår af et dokument, offentliggjort på cvr.dk mandag i denne uge.

Virksomheden har gennem tiden haft en række kendisinvestorer i ryggen. Det fremgår af CVR, at Hummel-ejer Christian Stadil og den tidligere fodboldstjerne Daniel Agger fortsat er medejere af Tattoodo. Erhvervsmand og investor Jesper Christiansen ejer også en mindre del af virksomheden, mens Danmarks største venturefond, Seed Capital, og investeringsfonden Nordic Eye ejer mellem 20 og 25 procent af selskabet hver.

Bag Nordic Eye står finansmanden Peter Warnøe, og han har flere nyheder i ærmet.

#3 Warnøe klar med ny pengetank: »Er ikke så ramt«

Finansmarkederne er rystede, investeringerne i tatoveringsplatformen Tattoodo er måske tabte, men finansmand og investor Peter Warnøe, der står i spidsen for investeringsfonden Nordic Eye, lader sig ikke slå ud

Trods en verden i brand gør Peter Warnøe klar til at åbne en ny pengetank på 75 millioner euro eller godt 500 millioner kroner. Målet er, at pengene skal være rejst i løbet af foråret 2023. Samtidig er han i gang med at etablere et nyt kontor i London, skriver Børsen.

Peter Warnøe fortæller, at planerne om at lave den nye fond er blevet fremrykket, fordi mange investorer lige nu ønsker at sælge deres aktier i et marked med stigende energipriser og høj inflation. Det giver mulighed for at foretage nogle attraktive investeringer i gode vækstvirksomheder, forklarer Peter Warnøe til Børsen.

Samtidig ser han fortsat positivt på Nordic Eyes nuværende portefølje.

»Man tør jo næsten ikke sige det, men vi er ikke så ramt, men tingene kan ændre sig hurtigt,« siger Peter Warnøe til Børsen.

Tre uundværlige fra Berlingske Business

Du har måske set dem, mens du har læst Berlingske i dag, men her er tre artikler fra Berlingske Business, som du ikke må gå glip af:

Det største fald i reallønnen i 70 år slår snart igennem i forbruget

Inflationen har i det første halvår af 2022 givet danskerne det største fald i reallønnen siden 1950erne. Det påpeger Danske Bank i en ny prognose, og på den baggrund tegner de et dystert billede af forbruget.

USAs mest omtalte antiwokeinvestor: Skru op for olien, glem kønskvoter, og lad politikere om politik

Vivek Ramaswamy er andengenerationsindvandrer, og han tror på den amerikanske drøm. Den handler om, at virksomheder skal drive virksomhed og intet andet. Med sine investeringsfonde, bøger og debatindlæg er indiskamerikaneren blevet frontfigur for en bevægelse, der bringer modpolerne i USAs politik og kulturkampe dybt ind i chefkontorerne.

Talte om hypervækst på fjernt kontinent. Tallene taler et andet sprog

Hvor er pengene bag den succes, som den omdiskuterede stjerneiværksætter Sahra-Josephine Hjorth har talt højt og flot om? Svaret, som Berlingske Business' Emil Bo Rask har fundet, er overraskende og peger i retning af hidtil ukendte aktiviteter i Sydamerika. Sideløbende viser nye dokumenter, at selskabets frustrerende kamp mod tvangsopløsning fortsætter.