Business-update: Jysk milliardær står til ny, stor gevinst

Berlingskes businessredaktion guider dig til de vigtigste nyheder, der handler om økonomi og virksomheder.

Michael Mortensen solgte for fem pår siden byggekoncernen Casa til kapitalfonden Catacap, men er stadig medejer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

God eftermiddag og velkommen til ugens sidste Business-update, som giver overblik over de vigtigste erhvervsnyheder lige nu, så du kan gå velinformeret og opdateret på weekend.

Vi begynder med en nyhed fra finans.dk. Heri kan man læse, at ejerne af Jensens Bøfhus nu kommer kæden til undsætning og skyder 50 millioner kroner ind i virksomheden. Jensens Bøfhus har været hårdt ramt her i coronakrisen, og før det var kæden igennem en meget turbulent tid med svage tal på bundlinjen og en navnekonflikt med nordjysk fiskerestaurant.

»Det er i sagens natur, fordi situation er ganske alvorlig qua corona og andet,« siger Peter Arnfeldt, der er kommunikationsansvarlig i Jensens Bøfhus til finans.dk om kapitalindsprøjtningen.

Jensens Bøfhus blev i 2018 solgte til en række fynske rigmænd. Dengang var bøfkæden ligeledes i stor krise.

Milliardær fra Horsens står til ny gevinst

Milliardæren fra Horsens Michael Mortensen står til at få en ny solid gevinst. Kapitalfonden Catacap er i hemmelighed i gang med at forberede et salg af byggekoncernen Casa. Det er den koncern, som Michael Mortensen har bygget op. Det skriver borsen.dk.

Det er fem år siden, at Michael Mortensen solgte Casa til kapitalfonden Catacap, men han er stadig bestyrelsesmedlem og medejer af Casa.

Det skulle ifølge Børsen være PwCs corporate finance-afdeling, der er hyret til opgaven med at sælge Casa. Ingen af partnerne vil kommentere det eventuelle salg, men partner i Catacap Vilhelm Hahn-Petersen siger, at Catacap til maj har ejet Casa i fem år, hvilket er en typisk tidshorisont i kapitalfondsregi.

Corona slår hårdt på britisk økonomi

Den nye runde af corona gør ondt på den britiske økonomi. Tilbage i november kom den anden store nedlukning på grund af corona i England. Nye tal viser, at nedlukningen har givet en nedgang i det britiske BNP på 2,6 procent i november i forhold til måneden før.

Det skriver The Guardian. Analytikerne tror nu, at BNP samlet set vil falde i fjerde kvartal i England og der vil komme yderligere fald i starten af 2021.

Her er fem skarpe bud på nyheder og klummer fra Berlingske Business:

Detroniseret chef for Bagmandspolitiet skal rydde op efter minkskandale i Fødevareministeriet

Fødevareministeriet har fundet en ny departementschef i Morten Niels Jakobsen, der tidligere har været chef for Bagmandspolitiet, hvor han røg ud efter en speget sag om hans tavshedspligt i forbindelse med hvidvasksagen i Danske Bank.

Læs historien her.

To overlægers uhyggelige angreb på private virksomheder må få os til at vågne op

Hadet til det private erhvervsliv er voldsomt og stikker dybt. Det viser et angreb fra to Herlev-overlæger, der på usmagelig vis bruger den tragiske ulykke med færgen Estonia, skriver Birgitte Erhardtsen.

Læs kommentaren her.

Første smartphone kommer senere i år fra sydkoreansk elektronik gigant

En smartphone, hvis skærm kan rulles ud og dermed blive lige så stor som en tablet, kommer senere i år. Det siger den sydkoreanske elektronikgigant LG Electronics' teknologidirektør, Il-Pyung Park.

Læs historien her.

Danmark i toppen af listen over flest hjælpepakker, men nu kaldes strategien »fejlslagen«

Danmark er det land i Europa, der har fået godkendt næstflest hjælpepakker af EU-Kommissionen, kun overgået af Italien. Strategien med mange, specifikke hjælpepakker møder nu kritik. Problemerne kunne være undgået med færre, bredere pakker, mener brancheorganisation.

Læs historien her.

Sådan vil de klogeste hoveder genåbne Danmark – her er vindere og tabere

Selvom Danmark fortsat vil være lukket en rum tid endnu, kan vi allerede begynde at kigge frem mod, i hvilken rækkefølge samfundet skal genåbnes. De små skolebørn først, dernæst butikker, så storcentre, frisører og restauranter og til sidst barer og værtshuse, hvis det står til regeringens ekspertgruppe.

Læs historien her.