Business-update: Hoteldirektør: »Jeg har aldrig oplevet så brutal en nedgang«

Berlingskes businessredaktion guider dig til de vigtigste blandt de mange nyheder om coronavirussen, der vedrører økonomien og virksomhederne.

Allan Agerholm, administrerende direktør for BC Group, skal fyre omkring 350 ansatte på grund af det store coronavirus-udbrud. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Igen fredag fylder den store coronakrise hele nyhedsbilledet – både i Danmark og i udlandet.

Den omfattende krise har nu kastet den første store fyringsrunde af sig i Danmark. BC Hospitality Group, der blandt andet står bag hotellerne Crowne Plaza og Marriott, fyrer omkring 350 ansatte, da omsætningen på få dage er blevet halveret.

Som den største bank i Norden tilbyder Nordea nu en betalingspause på seks måneder til kunder, der kommer i problemer med deres boliglån.

Her er fredagens vigtigste nyheder set med erhvervslivets øjne:

»Jeg har aldrig oplevet noget lignende«

Hotelkæden BC Hospitality Group, der står bag hoteller som Crowne Plaza og Marriott, skal fyre omkring 350 ansatte, fordi selskabets omsætning er blevet halveret på få dage.

»Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Jeg har aldrig oplevet så brutal en nedgang i omsætningen sætte ind så hurtigt. Helt konkret mistede hotelmarkedet 50 pct. af sin toplinje på 72 timer fra søndag morgen til tirsdag morgen,« siger Allan Agerholm, der er topchef i BC Hospitality Group, til Dagbladet Børsen.

BC Hospitality Group er en af Danmarks største virksomheder inden for hoteller, konferencer og messer.

Det store udbrud af coronavirus har betydet et voldsomt fald i antallet af overnatninger samtidig med, at en lang række arrangementer er blevet droppet.

Bankboss kaster redningskrans midt i coronakrise

Som den største bank i Norden tilbyder Nordea nu en betalingspause på seks måneder til kunder, der kommer i problemer med deres boliglån. Det sker for at skabe ro i en tid, hvor det store udbrud af coronavirus hærger dansk økonomi, lyder det fra Nordea-topchef, Frank Vang-Jensen.

Den nordiske storbank er klar til at sætte balance og egenkapital i spil for at støtte op om danskere, der bliver ramt økonomisk af det store udbrud af coronavirus.

»Derfor siger vi nu til vores kunder: Alle, der på nogen måde er påvirket på deres betalingsevne på et boliglån, kan ringe til os, så giver vi dem umiddelbart seks måneders pause med betalinger. Det gør vi for at skabe ro, fordi vi kan mærke, at vores kunder bliver stressede nu,« siger Frank Vang-Jensen til Berlingske Business.

Topchefer langer ud efter harmstring: Ucharmerende og egoistisk

Det hører ingen steder hjemme, når danskere midt i den store coronakrise styrter i supermarkedet og flår varer ned fra hylderne på et tidspunkt, hvor landets regering indtrængende beder befolkningen om at passe på hinanden og være solidariske.

Sådan lyder det skarpe budskab fra to af de største transportører af dagligvarer i Danmark.

»Hvis du spørger mig, vil jeg sige, at det er en decideret ucharmerende måde at agere på som borgere i det her land i en situation, hvor statsministeren står og appellerer til sammenhold. At man så alligevel udviser den form for egoisme, har jeg det personligt meget svært med,« siger Jens Bjørn Andersen, der er topchef i DSV, til Berlingske Business.

USAs præsident Donald Trump skyder med skarpt mod både sundhedsvæsenet og hans forgænger på posten, Barack Obama:

Her er Berlingskes bud på analyser og guides, der giver dig et overblik i nyhedsstrømmen affødt af coronavirussen:

Coronavirussen kan ændre vores arbejdsliv – også om mange år, skriver Ulrik Bie, økonomisk redaktør

Guide: Sådan er du stillet, når du bliver sendt hjem i viruskarantæne.

Nedlukningen af store dele af det danske samfund kommer til at skære en stor luns af vores vækst, vurderer bankøkonomer.

Mette Frederiksen skriver økonomisk danmarkshistorie.

Dansk erhvervsliv kører videre fra villavejene: Novo har sendt flere end 8.000 ansatte hjem

Boligøkonomer om nedlukning af Danmark: Det vil smitte af på boligmarkedet.