Business-update: Dansk kapitalfondstjerne sælger EQT-aktier for 1,5 milliarder – men der er stadig et svimlende beløb tilbage

Berlingskes Business-redaktion guider dig til de vigtigste nyheder, der handler om økonomi og virksomheder.

Den danske kapitalfondstjerne Morten Hummelmose sælger EQT-aktier for 1,5 milliarder kroner – men har stadig et svimlende beløb tilbage i kapitalfonden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Pr
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er blevet onsdag eftermiddag og tid til business-update. Læs med og bliv opdateret på de vigtigste erhvervsnyheder fra dagen.

Henrik Sass Larsen er skuffet over reformudspil

Nuværende direktør i Aktive Ejere og tidligere socialdemokratisk profil og minister, Henrik Sass Larsen, er skuffet over regeringens reformudspil.

I et interview med Børsen kritiserer han udspillet for ikke at byde ind med løsninger på nogle af de aktuelle problemer, Danmark står overfor.

»Overordnet set er vi pænt skuffede over det udspil. Vi synes ikke, der på nogen hovedstrækninger rigtig er noget, der byder ind i forhold til den aktuelle udfordring, vi står overfor i Danmark,« siger Henrik Sass Larsen til Børsen.

Aktive ejere er en interesseorganisation, der repræsenterer de danske venture -og kapitalfonde.

Malaysisk computerchip-fabrik må lukke efter coronadødsfald

Den malaysiske halvleder-virksomhed Unisem Bhd. må lukke dele af deres produktion i en uge som følge af tre coronadødsfald. Det skriver Bloomberg.

»Vores kunder skriger, da vi er en vital del af forsyningskæden,« skriver direktør for Unisem, John Chia, i en sms til Bloomberg.

Nedlukningen af den malaysiske fabrik er endnu et eksempel på, at coronanedlukninger kan have store konsekvenser for de globale forsyningskæder, som i forvejen er pressede.

I øjeblikket er der særlig stor mangel på mikrochips eller halvledere, der er vigtige elementer i biler, computere og mobiltelefoner. Det kan du læse mere om her.

Hummelmose tjener milliardbeløb på salg af EQT aktier

Den danske milliardær Morten Hummelmose har ifølge Finans solgt aktier for omkring 1,5 milliarder kroner i den svenske kapitalfond EQT, hvor han er partner.

Det kom frem onsdag, hvor man også kunne læse nyheden om, at EQT tirsdag har ændret reglerne for aktiesalg blandt deres partnere og ejere. Det har betydet, at der er blevet solgt EQT-aktier for omkring 18,3 milliarder kroner. Den historie kan du læse hos Berlingske.

Det er netop de ændrede regler, der gør det muligt for Morten Hummelmose at sælge ud af sine aktier. Og selvom han har solgt for 1,5 milliarder kroner, har han stadig aktier for over 7,5 milliarder i kapitalfonden.

Her er fem skarpe bud på nyheder og analyser fra journalisterne på Berlingske Business:

1. Danskere uden pas er bekymrede for det nye MitID

En hel del danskere har slet ikke et pas og kan derfor ikke scanne det for at gøre sig klar til NemIDs afløser. Men de behøver ikke at være urolige, siger Digitaliseringsstyrelsens vicedirektør. Berlingskes læsere har stadig masser af spørgsmål – her er nogle af svarene.

Du kan læse hele historien her.

2. Fra himlen og dybt ned i Nordsøen: Danmarks oliekæmpe vil løse klimakrisen med »Projekt Bifrost«

Lagring af CO2 i undergrunden er udset som et vigtigt led i at bremse klimaforandringerne. Nu melder TotalEnergies sig på banen med et projekt, hvor man inden 2030 sammen med blandt andet Ørsted og DTU sigter mod at lagre tre millioner ton om året i Harald-feltet under den danske Nordsø.

Du kan læse hele historien her.

3. Fra it-iværksætter med succes til strikke-startup: »Håndarbejdsbranchen trænger virkelig til en omgang«

Ambitionsniveauet er højt hos Line Rix. Hun har sat sig for at ændre håndarbejdsbranchen og samtidig udvikle en international vækstvirksomhed, der kan skabe arbejdspladser i Danmark.

Du kan læse hele historien her.

4. Kampen om lavprismobilkunderne trappes op

Det Telia-ejede Call Me vil igen ordentligt ind i kampen om en tredjedel af det danske mobilmarked.

Du kan læse hele historien her.

5. Her fortsætter boligpriserne op – men det kræver lidt mere tålmodighed at sælge

Boligejere i Region Hovedstaden får øget friværdien endnu engang, viser nye tal for prisudviklingen i august. Men der er ikke længere helt så meget fart på prisstigningstakten. Se her, hvor meget en gennemsnitlig husejer, lejlighedsejer og sommerhusejer har tjent på papiret det seneste år.

Du kan læse hele historien her.