Business-update: Danmarks mest gådefulde milliardær med svimlende overskud

Berlingskes Business-redaktion guider dig til de vigtigste nyheder, der handler om økonomi og virksomheder.

Milliardæren Ib Nymark Hegelund bor i nærheden af Lugano i Schweiz. Fold sammen
Læs mere
Foto: KARL MATHIS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

God eftermiddag og velkommen til endnu en Business-update, som giver overblik over de vigtigste erhvervsnyheder lige nu, så du kan gå velinformeret og opdateret ud og nyde din fyraften.

Vi begynder med historien om en af Danmarks gådefulde mænd. Milliardæren Ib Nymark Hegelund er langt hen ad vejen lykkedes med at gå under radaren, og det er ifølge Finans nærmest umuligt at finde oplysninger og billeder af manden.

Han har ifølge mediet aldrig udtalt sig offentligt eller givet interviews. Men nu har Finans kigget på hans regnskab, der viser et overskud i selskabet Imbtech A/S på ikke mindre end 3,3 milliarder kroner for regnskabsåret 2021/2022.

Det er mere end ti gange så højt et overskud som det foregående år, og ledelsen anser da også »årets resultat som tilfredsstillende«, som det formuleres i regnskabet.

Søren Skou afviser Joe Bidens anklager om grådighed

Mærsk-chef Søren Skou afviser den amerikanske præsident Joe Bidens anklager om, at det er udenlandsk ejede rederiers skyld, når priserne på fragt er taget på himmelflugt.

Det skriver Børsen.

»Jeg vil gerne tillade mig at mene, at det vist er en indenrigspolitisk diskussion, der pågår i USA. Faktum er, at det ikke er rederiernes og slet ikke vores skyld, at vi har haft alle de her problemer med logistikkæderne i USA. Vi har 50 procent mere kapacitet i Stillehavet nu, end vi havde i 2019. Vi har afskibet 35 procent mere last,« siger Søren Skou til avisen.

Joe Biden peger en anklagende finger mod containerrederierne på grund af et stormfuldt transportmarked med flaskehalse og voldsomme forsinkelser, der har presset priserne på fragt op. Den amerikanske præsident har varslet en granskning af sagen med henvisning til rederiernes indtjening.

Superbilernes hjemland går til angreb på klimapolitik.

Blandt andre Italien presser nu på for at udvande et af elementerne i EUs klimapolitik, nemlig udfasningen af forbrændingsmotoren i midten af ​​det næste årti.

Italien, som er hjemland for ikoniske superbilmærker som Ferrari og Lamborghini, er en af ​​fem underskrivere, der presser på for en udskydelse på fem år af EUs plan for bilproducenter om at eliminere emissioner fra de køretøjer, de sælger.

Det skriver Bloomberg News.

Dermed er der lagt op til en udfordrende dag med forhandlinger, når Frankrig, den nuværende indehaver af EUs roterende formandskab, presser blokkens energiministre til at blive enige om en lang række grønne love. Frankrig har på sin side holdt fast i planen fra EU-Kommissionen om at udfase forbrændingsmotoren i nye biler inden 2035.

Sammen med Bulgarien, Slovakiet, Portugal og Rumænien søger Italien en 90 procents reduktion af bilproducenternes emissioner inden 2035, året hvor Europa-Kommissionen sigter på en 100 procents reduktion. Italien ønsker også at sikre en undtagelse for nicheproducenter som Ferrari til mindst 2036.

Her er fem skarpe bud på nyheder og analyser fra journalisterne på Berlingske Business:

En strejke vil ramme »langt størstedelen« af sommerferierejsende: Her er dine muligheder

SAS-piloterne har varslet strejke onsdag, og det får mange til at frygte for deres sommerferie. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at man har en række rettigheder som kunde.

Læs historien her.

Sådan kører man et land i sænk. Velkommen til Boris Johnsons kuldsejlede ørige

Storbritannien er endnu en gang blandt de hårdest ramte lande i den bølge af inflation, der skyller ind over den vestlige verden – akkurat som under coronaen. Regeringen har svaret med enorme hjælpepakker, mens landet alligevel glider ned i en recession. Strejker forøger indtrykket af et land, der er ved at falde fra hinanden. Én person står helt centralt i alle problemerne.

Læs historien her.

Styr uden om prisfælderne i elbiljunglen

Med hjælp fra FDM er her den store guide med de gode råd til at kunne køre godt og billigst muligt, når du har besluttet dig for at skifte til en elbil.

Læs historien her.

Nu rammer rentestigningerne også dette lån: »Der er en ganske hård besked på vej til mange boligejere«

De helt korte lån har mandag været under hammeren hos Totalkredit. Og har man et sådant lån, skal man forberede sig på lidt af et rentechok. Renten er nemlig skudt op i det højeste niveau, siden låntypen blev lanceret, advarer privatøkonom. Se her, hvor stor ekstraregningen bliver.

Læs historien her.

Nye boligskatter er på vej, men boligejerne aner ikke, hvad der rammer dem … og hvornår

Langt de fleste danskere er ikke klar over, at nye boligskatter rammer alle boliger i 2024 og får betydning for både skatteregningen til boligejerne og efterfølgende boligpriserne.

Læs historien her.