Business-update: Boliger sælges historisk hurtigt

Berlingskes businessredaktion guider dig til de vigtigste nyheder om økonomi og virksomheder.

Både huse og lejligheder omsættes historisk hurtigt på boligmarkedet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

God eftermiddag og velkommen til endnu en business-update, som giver overblik over de vigtigste erhvervsnyheder lige nu, så du kan gå velinformeret og opdateret ud og nyde din fyraften.

Danskernes boliger fylder enormt i øjeblikket. Både i hele landets økonomi og i debatten om de kommende boligskatter – og helt aktuel om de voldsomme prisstigninger, der giver bekymring for en mulig prisboble under opbygning.

Derfor lægger vi ud med dagens boligmelding fra Finans.

Hver tredje parcelhus og 44 procent af ejerlejlighederne sælges nu på under tre uger. Det fremgår af nye tal fra Finans Danmark for maj.

Andelen af lynhurtige salg er langt højere end tidligere, skriver Finans, for når man sammenligner med den tilsvarende måned i årene 2016 til 2020, har det hurtige salg i gennemsnit været tilfældet for 17 procent af husene og 30 procent for ejerlejlighederne.

»I nogle tilfælde skyldes det, at sælger ombestemmer sig og trækker salgsannoncen tilbage. Men typisk er det, fordi boligerne faktisk er blevet solgt,« siger Ane Arnth Jensen, der er viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

Især i København er boligernes karriere på markedet kort – og omkring halvanden måned kortere end for et år siden. De såkaldte liggetider er 40 og 45 dage kortere end for et år siden for henholdsvis parcelhuse og ejerlejligheder.

Stif­te­re af tøj­mær­ke sæl­ger ud for tre­cif­ret mil­li­onbe­løb

Børsen rapporterer mandag, at et svensk in­ve­ste­rings­sel­skab over­ta­ger ak­tie­ma­jo­ri­te­ten i tøjmærket Les Deux, hvor stifterne fortsætter i direktionen.

Tøjmærket blev stiftet for ti år siden af blandt andre Andreas von der Heide, medstifter og branddirektør, og nu sælger han sammen med medstifter og administrerende direktør Kristoffer Hapaanen 60 procent af selskabet til Svenske Röko.

»Det er da vemodigt. Men det er en strategisk beslutning med det formål at få virksomheden op på det niveau, den fortjener,« siger Andreas von der Heide.

Ingen af parterne vil oplyse prisen, men ifølge Andreas von der Heide er der tale om »et stort trecifret millionbeløb.«

Det er alle de nuværende ejere, der foruden Andreas von der Heide og Kristoffer Hapaanen består af sidstnævntes far, der sælger ud af aktierne.

Forrygende år for luksusbiler

Selected Car Leasing, der er et ejet af milliardæren Torben Østergaard-Nielsen og hans familie, har de seneste år set omsætningen vokse eksplosivt.

Det skriver Finans.

I 2020/2021 voksede omsætningen til 734,5 millioner kroner – en vækst på 77 procent i forhold til året forinden. Samtidig voksede overskuddet efter skat med 44 procent og landede på 9,5 millioner Kroner Det viser et nyt regnskab fra Selected Car Leasing.

»Vi er kommet forrygende godt ud af regnskabsåret på trods af visse komplikationer med covid-19, der i korte perioder i vintermånederne tvang os til at holde fysisk lukket for kunder,« siger Ulrik Larsen, administrerende direktør i selskabet bag Selected Car Leasing, i en pressemeddelelse.

 

Her er fem skarpe bud på nyheder og analyser fra journalisterne på Berlingske Business:

Dansk bank giver op – det er blevet for vanskeligt at drive bank

Basisbank, der er Danmarks første internetbank, har besluttet at opgive sin danske banklicens og afskediger samtidig en stor del af medarbejderne. Kravet til at drive bank er blevet for omfattende, lyder det.

Læs historien her.

Danskerne vil altid blive ramt af en ny krise: »Boligmarkedet kan være et af de steder, kimen kan blive lagt«

Det danske boligmarked og den danske økonomi følger hinanden i tykt og tyndt med op- og nedture. Derfor kan et eventuelt indgreb på boligmarkedet være afgørende for, hvordan vi kommer ud af coronakrisen.

Læs historien her.

Dansk rigmand skovler millioner ind på kviktest: »Det er voldsomme tal«

Jeppe Handwerks selskab Copenhagen Medical kviktester dagligt over 100.000 mennesker i Region Hovedstaden. Det er en yderst indbringende forretning, men indsatsen har også været stor: »Jeg har haft pantsat alt, hvad jeg ejer og har,« fortæller han.

Læs historien her.

Concordens afløser gør klar til at bryde gennem lydmuren

Flyveturen til New York vil fremover kun tage tre og en halv time, når nye overlydsfly i løbet af nogle år står klar på startbanen til at efterfølge den navnkundige Concorde. Målet er at kunne komme hvor som helst ud i verden på fire timer – og til en billetpris på blot lige over 600 kroner.

Læs historien her.

Grafik: Se huspriserne gennem en verdenskrig, en finanskrise og skiftende regeringers indgreb

Se husprisernes udvikling gennem generationer, og hvordan skiftende regeringer har lavet indgreb på bolig- og lånemarkedet. Se de største op- og nedture, boligmarkedet har gennemgået frem til det toppunkt, det er på i dag.

Læs historien og se grafikken her.