Business-update: Anders Holch Povlsens formue tager gigantisk hop: Nu er Bestseller ikke længere største aktiv

Berlingskes businessredaktion guider dig til dagens vigtigste nyheder, der handler om økonomi og virksomheder.

Anders Holch Povlsens formue har taget et stort hop i år. Velkommen til dagens Business-Update. Fold sammen
Læs mere
Foto: Pr/Hans Christian Jacobsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Godeftermiddag og velkommen til dagens Business-update, der samler op på de centrale erhvervshistorier denne tirsdag.

Vi indleder med den tidligere serieiværksætter og investor Tommy Ahlers, der har siddet i Folketinget for Venstre de seneste par år. Han har meddelt, at han nu udtræder af Folketinget.

Tommy Ahlers, der har været klimaordfører for Venstre, melder sig ud af Folketinget for at fokusere på iværksætteri. Det oplyser han i en pressemeddelelse.

»Det her har været en meget svær beslutning for mig, og jeg har brugt sommeren på at tænke godt og grundigt over, hvad der var det rigtige. Jeg er nået frem til, at jeg stopper i Folketinget. Dels fordi jeg gerne vil være med at levere løsninger i den grønne omstilling sammen med andre iværksættere, og dels fordi jeg ofte oplever, at politik handler meget om spillet og lidt for lidt om visionerne og de gode ideer,« udtaler han i meddelelsen.

Tommy Ahlers understreger, at det ikke handler om Venstres politiske linje. Med Ahlers' exit mister partiet endnu en markant profil, efter at Lars Løkke Rasmussen og Inger Støjberg har forladt partiet.

Trods massiv indtjening er der frustration hos Mærsks kunder

Mandag aften opjusterede Mærsk forventningerne til årets driftsresultat, så dette nu er 18 til 19,5 milliarder dollar. Det sker forud for fredagens halvårsregnskab, og allerede nu breder det sig som ringe i vandet, skriver Børsen.

Årsagen til opjusteringen skyldes den kaotiske situation på verdensmarkedet, hvor der er forsinkelse og mangel på plads til containere og skibe. Dette har fået kurserne til at stige til investorernes glæde, men ikke blandt kunderne, som betaler gildet.

»Der er mange virksomheder, der kæmper med at få tingene til at hænge sammen økonomisk. Der foregår mange krisemøder på direktionsniveau, og folk er bekymrede,« siger Frank Buchmann fra det internationale logistikrådgivningsfirma Greenway Logistics, til Børsen. Anonyme erhvervsledere kalder transportbranchens prisfremfærd for »moderne pirateri«.

Anders Holch Povlsens formue stormer frem

Bestseller-ejeren Anders Holch Povlsen har haft et særdeles godt 2021, hvis man fokuserer på hans formue. Det skriver Finans, som har gennemgået formuen på baggrund af Bloombergs anerkendte liste over verdens rigeste.

Formuens værdi er steget med 20,7 milliarder kroner i år, og dermed er Holch Povlsen verdens 176. rigeste. Ved årsskiftet var han nummer 250 på listen. Det store hop bunder i en begivenhed en dag i juli, hvor hans formue tog et gevaldigt hop.

Holch Povlsens Heartland-koncern ejer 11 procent af den svenske betalingskomet Klarna. Og netop denne julidag gennemførte Klarna en investeringsrunde, som værdisatte virksomheden til 45,6 milliarder dollar. Dermed overgår Klarna Bestseller som Anders Holch Povlsens største aktiv.

Her er fem skarpe bud på historier fra journalisterne på Berlingske Business:

1. Her er kravet til din løn for at købe et hus – kommune for kommune

Hvilken indkomst skal en typisk familie have for at kunne købe et gennemsnitligt parcelhus på 140 kvadratmeter i landets 98 kommuner? Få svaret i ny analyse.

Læs historien fra Povl Dengsøe her.

2. Fausings milliardopkøb blev en endnu bedre forretning end ventet – og det er der en særlig grund til

I januar 2020 – lige inden vi alle lærte at sige coronavirus – underskrev Danfoss' topchef, Kim Fausing, én af de største købsaftaler, en dansk virksomhed nogensinde har indgået. Mere end halvandet år og en verdensomspændende pandemi senere er handlen faldet helt på plads. Og pandemien er årsag til, at aftalen nu viser sig at være en endnu bedre forretning, end Kim Fausing forventede.

Læs Vibeke Lyngklip Svansøs artikel her.

3. Onlinespil er »opium for sindet« lød det i statsejet kinesisk medie. Pludselig forsvandt artiklen fra nettet

Tencent og andre kinesiske udbydere af onlinespil kunne tirsdag morgen notere sig, at aktiekurserne dykkede kraftigt, efter at en artikel i en statsejet avis kom med kraftig kritik af onlinespil.

Læs Vibe Hyltofts historie her.

4. Endnu et sommerhus i Tisvildeleje solgt til pris på rekordniveau

Trods mere stilfærdige toner fra boligmarkedet generelt er der netop foretaget et nyt salg i Tisvildeleje til en pris i rekordniveau. Ovenikøbet har den samme ejendomsmægler nu solgt de tre ejendomme i landet med de højeste kvadratmeterpriser. Læs om hendes bud på sommerhusområdet med de største fremtidige prisstigninger.

Læs Povl Dengsøs historie her.

5. Hurtig bedring efter corona giver danske aktier rekord

Indtil videre er det danske C25-indeks steget med cirka 14 procent i år. Flere forhold ligger bag.

Læs historien her.