Business-update: Al­ko­hol­fri drik­ke­va­rer for­ven­tes at bli­ve mil­li­ar­dindustri

Berlingskes Business-redaktion guider dig til de vigtigste nyheder om økonomi og virksomheder.

Alkoholfri drikkevarer har været uhyre populære under coronapandemien. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix (arkivfoto)
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Godeftermiddag og velkommen til dagens Business-update, hvor vi har samlet dagens vigtigste erhvervshistorier til dig.

Vi skal atter forbi boligmarkedet, en stor engelsk fuser og et lovende marked for alkoholfri drikkevarer.

Danskerne forventer stadig stigende priser på boligmarkedet

Over halvdelen af danskerne forventer, at boligpriserne fortsat vil stige i deres område, viser en måling foretaget af Danske Bank.

Det skriver Finans.

Målingen viser, at 51 procent af danskerne tror på fortsatte stigninger. I april var det 56 procent.

»Der er stadig megahøje forventninger. Folk forventer ikke, at priserne dykker, når vi kommer ud af coronakrisen. Men det er en velkommen udvikling, at forventningerne er faldet lidt,« siger Louise Aggerstrøm Hansen, chefanalytiker i Danske Bank, til Finans.

Trods de stadig høje forventninger vurderer Danske Bank, at boligmarkedet alligevel er på vej ned i gear.

Al­ko­hol­fri drik­ke­va­rer for­ven­tes at bli­ve mil­li­ar­dindustri in­den 2025

Salget at alkoholfri drikkevarer har været støt stigende i en årrække, og tendensen ser ud til at fortsætte. Det skriver CEO Magazine.

Alkoholfri drikkevarer har været uhyre populære under coronapandemien. Og nu peger en ny undersøgelse på, at den voksende efterspørgsel vil fortsætte.

Ifølge en undersøgelse fra analysehuset Statista vil markedet for alkoholfri drikke, der kategoriseres som drikkevarer, som hidtil har været kendetegnet ved at indeholde alkohol – eksempelvis alkoholfri øl eller vin – være 1,44 milliarder dollar værd i 2025.

»Freedom Day« var en fuser

Den 19. juli blev coronarestriktionerne i England hævet – en dag, som den britiske presse hurtigt døbte »Freedom Day«.

Det lader dog til, at de fleste englændere hellere vil shoppe eller gå på restaurant end tilbage på arbejdspladsen. Det skriver Bloomberg.

For der er ikke mange, der har bestilt en taxa til kontorerne i London, og derfor omtaler chefen for taxa- og leveringsfirmaet Addison Lee, Patrich Gallagher, den såkaldte Freedom Day som en fuser.

Firmaet havde forventet en større grad af normalisering efter de hævede restriktioner. Men det lader altså til, at mange englændere fortsat arbejder hjemmefra.

Fem skarpe bud på historier fra Berlingske Business:

1. Nye tal får økonomerne til at råbe vagt i gevær – nu skriger alle virksomheder på nye medarbejdere

Genåbningen af den danske økonomi kører for fuld kraft, og virksomhedernes humør er kommet op på det højeste niveau i ti år. Men snart kan vi blive ramt af alvorlige tømmermænd. Materialer og medarbejdere er en mangelvare for virksomhederne.

Frederik M. Juel har historien, og du kan læse den her.

2. Svensk økonomi brager afsted med højeste vækst nogensinde

Svensk økonomi er kommet stærkt fra start i år og har nu indhentet tabet af aktivitet under coronatiden. Samtidig bobler optimismen i både erhvervslivet og husholdningerne, hvilket giver lyse udsigter for vækst og beskæftigelse i det kommende halvår. Men stærk vækst, faldende ledighed og et rødglødende boligmarked står i skærende kontrast til meldingerne fra den svenske centralbank, der har låst renten fast på nul.

Læs Ulrik Harald Bies analyse her.

3. Sygeplejerskerne får ikke støtte fra andre fagforbund: »Jeg tror ikke på en løsning, hvor de får en ekstra pose penge til sig selv«

En stribe fagforbund bakker ikke op om flere penge til sygeplejerskerne nu og her for at få afsluttet den seks uger lange konflikt. Hos FOA siger forbundsformand Mona Striib, at det nærmest kan udløse en Anden Verdenskrig, hvis politikerne griber ind med lønstigninger alene til sygeplejerskerne.

Julie Schneider fortæller historien her.

4. Topadvokat melder webshopbagmand til politiet – over en million hevet ud til privat forbrug

Nettet strammes om en aarhusiansk vennegruppe af webshopejere, der bag sig trækker et spor af vrede kunder, konkurser og ubetalte millionregninger. Nu har Kammeradvokaten politianmeldt den centrale aktør Nikolaj Duus Jakobsen.

Læs historien af Jonas Rimer Hansen her.

5. Kursen er sat – coronatiltag bliver snart rullet tilbage

Den amerikanske centralbank holdt på sit sidste møde inden sommerferien den udstukne kurs, som blev formuleret i juni. Økonomien har gjort betydelige fremskridt, og tiden er snart inde til, at de mest vidtgående coronatiltag kan blive nedtrappet. Det kan give flere markedsrystelser i efteråret.

Læs hele analysen af Ulrik Harald Bie her.