Business-update: 12 kommuner tæt på København rammes ekstra hårdt af høje energipriser

Berlingskes Business-redaktion guider dig til de vigtigste nyheder, der handler om økonomi og virksomheder.

Elregningerne rammer hårdest i kommunerne i hovedstadsområdet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Svold
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Godeftermiddag og velkommen til torsdagens Business-update, som giver dig et overblik over, hvad der rører sig i erhvervslivet lige nu.

Overblikket tager os i dag forbi en millioninvestering i DR-programmet »Løvens Hule« og ekstra høje elregninger til danske familier i hovedstadsområdet.

Og så skal vi forbi den amerikanske realitystjerne Kim Kardashian, der har skaffet millioner af dollar i investeringer til sit undertøjsfirma.

»Løvens Hule«-investor skyder penge i »ejendomsmæglernes værste mareridt«

Iværksætter og mangemillionær Jan Lehrmann, der er særligt kendt for at have stiftet Bilbasen, skyder i DR-programmet »Løvens Hule« millioner ind i en online-ejendomsmægler.

Den digitale ejendomsmægler går under navnet Estaldo og vil snart lancere platformen Sneak Peak, hvor man kan sætte sin bolig til salg helt gratis. Boligerne vil desuden blive eksponeret gennem Boligsiden.dk og Boliga.dk. På den måde kan boligejerne snige sig uden om de etablerede ejendomsmæglere.

Det skriver Finans.

I DR-programmet investerer Jan Lehrmann 2,75 millioner kroner i virksomheden mod en ejerandel på ti procent.

Til Finans oplyser stifter bag Estaldo, Jakob Neua Nørgaard, at han ikke kan udtale sig, før afsnittet af »Løvens Hule« er sendt på DR torsdag aften.

Høje energipriser rammer ekstra hårdt i særligt 12 kommuner tæt på København

Det er usædvanligt ulige, hvor stor en elregning danske familier modtager, afhængigt af hvor de bor i landet. Især prisen på naturgas er eksploderet, og derfor vil det således også være husstande med naturgasfyr, som oplever de højeste priser.

I 12 danske kommuner – alle på Sjælland og de fleste i hovedstadsområdet – er mindst 40 procent af husstandene opvarmet med naturgas. De højeste energipriser findes lige nu i kommunerne rundt om København – eksempelvis Allerød, Egedal og Rudersdal.

Det skriver Børsen.

»Når man ser på, hvem der bliver hårdest ramt af stigende energipriser, så er det i særlig grad de familier, der bor i et hus med naturgasfyr, fordi der har været så voldsomme stigninger i prisen på naturgas,« fastslår Palle Sørensen, der er cheføkonom i Nykredit.

Læs historien her hos Børsen og se på kortet, hvor de høje energipriser rammer ekstra hårdt.

Kardashians firma fordobler sin værdi: Sælger tøj for milliarder

Den amerikanske realitystjerne Kim Kardashian har fordoblet værdisætningen af sit undertøjsfirma til 3,2 milliarder dollar. Det svarer til knap 21 milliarder danske kroner.

Det sker efter en investeringsrunde, hvor investorer har skudt 240 millioner dollar i kendissens firma, der går under navnet Skims. Det skriver Bloomberg.

Kim Kardashian er fortsat den største anpartshaver i virksomheden og bibeholder derfor den største stemmeret. Selv promoverer hun sit undertøjsmærke til sin massive følgerskare på sociale medier – blandt andet på Instagram, hvor hun har 280 millioner følgere.

Firmaet Skims har eksisteret siden 2019 og sælger blandt andet pyjamasser, joggingbukser og rullekraver.

Sidste år solgte virksomheden varer for 275 millioner dollar, mens forventningen er, at salget vil ramme 400 millioner dollar i 2021.

»Vi ser en mulighed for med Skims at skabe vores egen kategori indenfor detailhandel, ligesom vi mener, at Starbucks har skabt deres egen kategori inden for sit respektive område,« udtaler Jens Grede, administrerende direktør i Skims, til Bloomberg.

Her er fem skarpe bud på historier fra journalisterne på Berlingske Business:

1. Retssikkerheden er smuldret under coronakrisen
Pandemien har normaliseret exceptionelle tiltag, der skridt for skridt indskrænker virksomheder og borgeres frihed og retssikkerhed. Det mener direktøren i den juridiske tænketank Justitia, som især fremhæver regeringens lovforslag om »ulovlig« masseovervågning af danskerne.

Læs historien her.

2. Wolt tabte afgørelse. Processen møder hård kritik: »Det er ikke et retssamfund værdigt«

Afgørelse om cykelbud i Skatterådet kan udløse stor skatteregning til Wolt og overenskomstkrav fra fagbevægelsen. Nu kritiserer en række aktører processen, idet Wolt hverken kan anke eller læse afgørelsen. Fagforeningen 3F – en af Wolts største kritikere – anerkender problemet.

Læs historien her.

3. Efter Per Christensens fald: Midlertidig formand i spidsen for 3F. På et ekstraordinært hovedbestyrelsesmøde har 3F torsdag konstitueret Tina Christensen som midlertidig formand, indtil den detroniserede 3F-formand Per Christensens arvtager skal findes. To personer er særligt oplagte til at overtage posten.

Læs historien her.

4. Højt sygefravær og fortsat utryghed: Virksomheder mangler coronaværktøjer til genåbningen
Selvom restriktionerne afskaffes, vil flere virksomheder stadig holde fast i forskellige coronatiltag på grund af højt sygefravær. Det er nødvendigt med flere redskaber til virksomhederne, mener Dansk Industri, der især efterlyser ét bestemt værktøj.

Læs historien her.

5. Justitsminister holder fast i omstridt logning af danskerne
Trods kraftig og bred kritik vil Nick Hækkerup (S) gøre alt, hvad han kan, for at fortsætte den omfattende indsamling af danskernes tele- og internetdata længst muligt trods risikoen for ny underkendelse ved EU-Domstolen. En trecifret, årlig millionregning spøger stadig i kulissen.

Læs historien her.