Business-overblik: Torsdag vil igen slå rekord på elpriser

Her er de vigtigste Business-nyheder, som du skal kende til, før du for alvor tager hul på dagen. Vi læser erhvervsnyhederne og tjekker aktiekurserne, før du står op, så du kun behøver læse én artikel fra morgenstunden for at være opdateret.

For tredje dag i træk vil elpriserne sætte rekord torsdag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kristian Djurhuus
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Godmorgen og velkommen til torsdagens Business-overblik, hvor vi som altid opdaterer dig på dagens vigtigste erhvervsnyheder.

I dag skal det igen, igen handle om elpriser – hvor der slås endnu en kedelig rekord. Men vi skal blandt andet også en tur forbi stridigheder i taxaselskabet 4x35 og lav ledighed i Danmark, der har fået en virksomhed til at indgå et noget utraditionelt samarbejde.

God læselyst!

Vanvittige udsving i ladeprisen: Elbilen kan være dyrere end benzinbilen

Der er dårligt nyt til elbilsejerne, der kan se ind i kæmpestore ekstraregninger for opladningen.

Priserne er lige nu så høje, at benzinbilen overhaler elbilen på brændstoføkonomi, hvis ikke man oplader på de billige tidspunkter, viser en beregning fra FDM.

Det skriver vi på Berlingske.

De tårnhøje elpriser, der hver dag slår rekord, gør nu, at det kan være dobbelt så dyrt at oplade sin elbil som at fylde benzinbilen.

Men hvis du er nøje med tidspunktet, du oplader på, kan det stadig betale sig at skaffe sig en elbil – så vil den årlige udgift ligge på omkring en tredjedel af den til en almindelig benzinbil.

Torsdag vil igen slå rekord på elpriser

Det er kedelige rekorder, der bliver sat for tiden.

For tredje dag i træk vil elpriserne sætte rekord torsdag.

Her rammer gennemsnitsprisen for én kilowatt-time 4,19 kroner, når man ser på den rene elpris uden afgifter, nettarif og moms. Onsdag var prisen første gang over fire kroner, skriver Børsen.

Onsdag aften mellem 19 og 20 var dog en særlig dyr time – her lød prisen på 5,5 kroner.

GN nedjusterer trods vækst

Danske GN, der producerer høreapparater og headset, er vokset markant i andet kvartal, viser nyt regnskab. Det skriver Børsen.

GN leverer en omsætningsvækst på 29 procent sammenlignet med samme periode sidste år, heraf var otte procent organisk vækst – på trods af et godt andet kvartal skruer de ned for forventningerne for hele 2022.

I headsetdivisionen GN Audio forventer man en organisk vækst på mellem nul og fem procent mod tidligere over fem procent, mens man for høreapparatdivisionen forventer en organisk vækst på mellem fem og otte procent mod tidligere mellem fem og ti procent.

Trods væksten viser det nye regnskab, at driftsresultatet lander på 610 millioner kroner mod analytikernes forventning på 625 millioner kroner.

Oprørere i taxakæmpe kræver bestyrelsen smidt på porten: »Kongen af Mjølnerparken« fjerner modstandere før skæbnevalg

Kaosset omkring den omstridte bestyrelsesformand Muhammad Aslam er brudt ud i lys lue forud for ekstraordinær generalforsamling i TAXA 4x35.

Vognmændene i et af landets største taxaselskaber, mødes søndag i næste uge til ekstraordinær generalforsamling. Her vil en gruppe af vognmænd kræve bestyrelsen sat fra bestillingen gennem et mistillidsvotum. Det fremgår af den udsendte dagsorden, som Berlingske er i besiddelse af.

Læs om sagen her.

Lav ledighed får virksomheder til at tænke nyt – nu kan du både arbejde som soldat og ambulanceredder

Ledigheden i Danmark er nede på det laveste niveau siden 2008. Der er rift om højtuddannede såvel som ufaglærte.

Det betyder, at virksomheder må tænke nyt i jagten på talenterne, skriver Finans.

»Rekrutteringen foregår ofte ret konservativt, så der er plads til meget mere nytænkning, end vi ser i dag. Det kan for eksempel være at give eksisterende medarbejdere en ekstra månedsløn for at skaffe en ny ansat eller at dele en fuldtidsstilling i to, så man kan lokke kandidater til, som gerne vil arbejde mindre,« siger Morten Ballisager, som er rekrutteringsekspert og ejer af konsulenthuset Ballisager til Finans.

En af virksomhederne, som forsøger at tænke nyt, er Falck – de har netop indgået et samarbejde med Forsvaret om at dele medarbejdere, så en ansat både kan være ambulanceredder og soldat.

Tre forhold, som investorerne bør holde øje med

Her er de tre ting, Per Hansen, investeringsøkonom i Nordnet, holder øje med:

  • GN Store Nord aflagde sent onsdag deres andet kvartalsregnskab. Efter en række svage regnskaber de seneste kvartaler og dårligt nyt fra konkurrenter som Sonova og Demant, har investorerne fået barberet forventningerne godt og grundigt ned. Regnskabet svarer nogenlunde til det forventede på hovedtallene. De seneste danske regnskaber og den efterfølgende kursreaktion har dog illustreret, at selv om regnskaberne er som forventet, er det ingen garanti for, at der ikke kan komme en markant kursreaktion.
  • Alm. Brand offentliggør sit første kvartalsregnskab, hvor Codan delvist er en del af gruppen (1. maj). Investorerne vil kigge efter resultatet i sig selv men også opmærksomt følge med i, om Alm. Brands integration af Codan forløber efter planen og om synergierne på 600 millioner, som skal høstes over de kommende tre år, stadig er på sporet.
  • Offentliggørelsen af referatet fra det seneste centralbankmøde har ikke flyttet på hverken aktier, obligationer eller valuta. Den amerikanske centralbank vil fortsætte med at stramme pengepolitikken og hæve renterne, indtil den er overbevist om, at inflationsforventningerne igen er presset ned mod to procent. Den tiårige rente ligger markant under, hvor den toppede for måneder siden. Er investorerne lidt for rentekomfortable, og tror de inderst inde, at centralbankerne er mere bange for negative konjunkturforløb end for inflation?

Det sker på markederne

Aktier – indeks og udvikling i procent

USA – lukkekurser onsdag

Dow Jones: -0,50 procent
S&P 500: -0,72 procent
Nasdaq: +1,14 procent

Asien – indeks onsdag kl. 06.45

Japan Nikkei: -0,84 procent
Hongkong Hang Seng: -0,63 procent
Kina CSI: -0,89 procent

Tak, fordi du læste med!