Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
God morgen på årets næstsidste dag, hvor nedlukningen af Danmark er blevet forlænget.
Nogle vindere har coronakrisen dog bragt, nemlig masser af nye netbutikker. Til gengæld er også antallet af politianmeldelser rekordhøjt, og der er brodne kar iblandt, som i Aarhus har efterladt 17 paller med farligt affald bag sig. Til gengæld har coronakrisen betydet milliardbesparelser for de største virksomheder på rejsekontoen.
Rekordmange nye netbutikker – og rekordmange politianmeldelser
Rekordmange nye onlinebutikker er blevet åbnet under coronakrisen.
Alene hos DanDomain, der er Danmarks største netbutikudbyder, og som lægger plads til flere end 6.000 netbutikker, ligger antallet af nyoprettede netbutikker på indeks 228 mellem marts og november i forhold til sidste år, skriver Børsen.
»2020 har været et år med fuld fart fremad og pil op på alle parametre,« siger salgsdirektør Anders Eiler, som ikke forventer, at 2021 fortsætter i samme tempo.
Ifølge Dansk Erhverv Digital Handel vil årets omsætning i danske netbutikker lande på lidt over 150 milliarder kroner mod lidt over 146 mia. kr. sidste år, selv om et af de helt store områder – salg af rejser – stort set har været bragt i knæ.
Til gengæld er også rekordmange netbutikker blevet politianmeldt i årets løb. E-mærket, der skal gøre nethandlen sikker, vil politianmelde 167.000 falske netbutikker, skriver Børsen. Sidste år anmeldte e-mærket 150.000, hvoraf de 33.000 stadig er aktive.
Konkursadvokat står med 17 paller farligt affald og milliongæld
Selskabet Smilebright påstod at have 150.000 glade kunder over hele Europa, da den halve realityverden ukritisk lagde mund til hjemmetandblegning.
Men produktet var ulovligt og farligt, og nu har bagmanden sendt selskabet i konkurs med en milliongæld og efterladt Aarhus Kommune med 17 paller tandblegning, der er stemplet som farligt affald, fordi det indeholdt 75 gange mere af blegemidlet brintoverilte, end loven tillader.
Smilebright er en forretning i det, der beskrives som en regulær aarhusiansk webshopkarrusel, hvor et netværk af tætte bekendte åbner og lukker netbutikker, der haler kunder ind gennem aggressive kampagner med influencere, bloggere og realitystjerner som reklamesøjler.
Selskabet bag Smilebright, i dag med navnet Online Traders ApS, indgav i september konkursbegæring og efterlod ifølge kurator Boris Frederiksen fra Kammeradvokaten 17 paller tandblegemiddel og en milliongæld, der ved udgangen af november lød på knap 2,8 millioner kroner.