Business-overblik: Nye skatter kan ramme københavnske lejligheder hårdt

Her er det vigtigste, du skal vide, før dagen begynder. Vi læser erhvervsnyhederne og tjekker aktiekurserne, før du står op, så du kun behøver at læse én artikel fra morgenstunden for at være opdateret.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Godmorgen og velkommen til tirsdagens Business-overblik.

Vi starter i Berlingske Business med historien om, at seniorer i det private erhvervsliv går markant senere på pension end i det offentlige. Dansk Arbejdsgiverforening mener derfor, at det er helt afgørende, at det offentlige tager ved lære af de private. Dansk Arbejdsgiverforening har undersøgt, hvornår danskerne trækker sig tilbage fra arbejdsmarkedet gennem en særkørsel fra Danmarks Statistik.

1
Ny boligskat lukker prisfesten i København

Nye regler om boligskat vil øge skatten og æde en stor bid af priserne i København. Tvivl om renteskøn kan gøre prisdykket op mod 30 procent større end hidtil antaget. Så selv om priserne allerede bruser en smule af i hovedstaden for tiden, kommer den nye politiske aftale om boligskatter, der træder i kraft om halvandet år, til at rive en ordentlig luns af priserne. Skatteministeriet har regnet på et tænkt eksempel, hvor en københavnerlejlighed i den dyre ende til 4,5 millioner kroner står til en årlig skattestigning fra 27.000 til 45.000 kroner. Hvis det slår fuldt igennem på prisen, kommer det til at barbere 15 procent af prisen. Det har tænketanken Cepos beregnet, og det bakkes op af flere fremtrædende boligøkonomer.

Det skriver Børsen.

Få Business-overblikket – hver dag


Du er i gang med at læse morgenposten fra Berlingske Business. Her får du dagligt det fulde overblik over de vigtigste erhvervsnyheder fra ind- og udland, så du kun behøver læse én artikel for at være opdateret.

Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev, kan du få overblikket direkte i din indbakke – hver morgen.


Jeg giver hermed tilladelse til, at Berlingske hver morgen inden klokken 09.00 sender mig det fulde politiske overblik med dagens vigtigste historier analyser og debatter i dansk politik. Jeg bekræfter desuden, at jeg er over 13 år, og at Berlingske Media A/S må opsamle og behandle de anførte personoplysninger til det ovennævnte formål. Oplysningerne kan i visse tilfælde blive delt med tredjepart. I vores privatlivspolitik kan du læse mere om tredjeparter og hvordan du tilbagetrækker dit samtykke. www.berlingskemedia.dk/cookie-og-privatlivspolitik

2
Biotekperle er ved at blive skabt i Hørsholm

Pengene er begyndt at strømme ind i biotekselskabet Glycom. Virksomheden fra Hørsholm er stiftet af en række pensionerede forskere fra bl.a. DTU, der som de første i verden har haft held til at producere såkaldte mælkeoligosaccharider, også kaldet HMOer. Ifølge selskabets formand, Kim Bøttkjær, har HMOer i mange år været anset for at være den hellige gral i modermælksindustrien. Sidste år tidoblede virksomheden sin omsætning, der rundede 400 millioner kroner, mens driftsresultatet blev løftet fra røde tal i det forgangne år til 135 millioner kroner i overskud.

Det skriver Finans.

3
Danskere i centrum for momssvindel for millioner

En stribe danske erhvervsfolk er en del af persongalleriet, der i øjeblikket efterforskes af myndighederne i flere europæiske lande for formodet momssvindel for 540 millioner kroner. Svindelen er sket på det europæiske energimarked. En dansk statsborger sidder fængslet i Polen for gennem selskabet Castor Energy at have medvirket til momssvindel for mere end en halv milliard kroner. Desuden er syv øvrige unavngivne personer tiltalt i Polen. Sagen, der er delvist mørklagt, er blevet afsløret af i alt 35 europæiske medier i det internationale journalistsamarbejde Grand Theft Europe, herunder Information og Jyllands-Posten.

Det skriver Finans.

Tre ting, investorerne skal holde øje med i dag:

Per Hansen, investeringsøkonom i Nordnet, har fokus på disse tre punkter i dag.

  • Pandora kommer med regnskab for årets første kvartal. Aktien er de seneste to år blevet skåret i småstykker. Udviklingen har været skuffende, og investorerne har ikke aktuelt tillid til, at udviklingen kan vendes på kort sigt. Forventningerne er lave, men risikoen for, at Pandora end ikke kan leve op til dem, er ganske store.
  • I sidste uge så det på overfladen ud til, at USA og Kina var tæt på en handelsaftale. Det har weekendens tweet fra Donald Trump vendt op og ned på. Investorerne er nervøse for både at Kina/USA-aftalen ikke bliver til noget, og at »next stop« kan blive USA-Europa. Det er værd at holde øje med den politiske udvikling.
  • I Tyskland aflægger Siemens Gamesa regnskab, og det kan være værd at holde øje med i relation til det kommende kvartalsregnskab fra Vestas.

Markederne lige nu

Japan Nikkei 225 -1,1 pct.
Hongkongs Hang Seng +0,2 pct.
China Shanghai Composite +0,3 pct.
China CSI 300 +0,8 pct.
Taiwan Taiex +0,9 pct.
Sydkorea Kospi -1,1 pct.
Singapore STI +0,2 pct.

Note: Indeksværdi klokken 5:55

Kilde: Ritzau Finans