Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
Godmorgen og velkommen til juleugens første nyhedsbrev fra Business. Vi runder en børsnotering, der ikke bliver til noget, samt en opsigtsvækkende melding fra vores nationalbankdirektør. Først citerer vi dog vores kolleger fra Finans, som oplyser:
PFA er på vej med op mod 2.600 lejligheder med hotellignende service tilknyttet hver bolig. Lejlighederne er målrettet seniorer over 65 år, og for 7.000 kroner om måneden får de adgang til sauna, bar, restaurant, pool og rengøring.
Det skriver Finans – en fremtidsforsker vender tommelfingeren op i forhold til boligerne, som foreløbig er på projektstadiet.
PFA Pension har indgået en aftale med det britiske developer- og serviceselskab Audley Group om at opføre op mod 2.600 såkaldte servicerede seniorboliger i Aarhus og København, som aldrende danskere kan købe eller leje.
Målgruppen er ældre, som har lyst til at bo i et seniorfællesskab med adgang til fællesfaciliteter som bibliotek, restaurant, bar, fitness og pool og med mulighed for at tilkøbe ekstra service inden for eksempelvis personlig pleje eller rengøring.
»Vi begynder at bygge i Aarhus og København, så snart vi har fundet egnede lokationer,« siger Michael Bruhn, ejendomsdirektør i PFA Pension, til Finans.
Lars Rohde i usædvanlig advarsel
Nationalbankens direktør, Lars Rohde, er bekymret for ligestillingen i Danmark. Så bekymret, at han i et interview til Berlingske siger, at der er behov for at tage »radikale« midler i brug – blandt andet tvungen barsel til mænd og måske snart også kvindekvoter.
»På ligestillingsområdet er vi på niveau med lande som Venezuela og Burundi. Det står alt for sløjt til,« siger Lars Rohde i interviewet.
»Manglen på ligestilling er et stort økonomisk problem, og det har nogle mekanismer i sig, som vi bliver nødt til at få gjort noget ved,« tilføjer nationalbankdirektøren.
Han forklarer, at den manglende ligestilling ikke kun går ud over kvinder, der ikke får lov at udfolde deres potentiale, men også rammer samfundet generelt, idet den offentlige sektor og virksomhederne går glip af en masse talent.
Rohde peger blandt andet på tal, der viser, at andelen af kvindelige bestyrelsesmedlemmer ikke har rykket sig de seneste fem år. Samtidigt fremhæver han, at det ikke går væsentligt bedre i den offentlige sektor.
»Der er flere kvinder end mænd i den offentlige sektor, men på chefposterne begynder mændene sjovt nok at være i flertal, og hvis man tager det allerøverste ledelseslag, er kvinderne i klart mindretal. Det er da tankevækkende, når man har en rekrutteringsbase af den karakter,« siger han.
Børsnotering udskudt
Børsen kan berette om, at kapitalforvalteren Formuepleje har udskudt en planlagt børsnotering. Denne var oprindeligt planlagt til at finde sted i løbet af første halvår 2020.
Selskabets adm. direktør, Niels B. Thuesen, der også er medejer, erkender nu, at børsnoteringen ikke kommer til at ske i 2020 – heller ikke i andet halvår.
»Jeg var nok lidt for kategorisk, da jeg sagde første halvår af 2020. Det var mit bedste gæt, men tidspunktet for en børsnotering bliver nu tidligst i 2021 og kan blive senere,« siger Niels B. Thuesen til avisen.
Han ejer selv seks procent af Formuepleje og står dermed til en større milliongevinst i form af aktier, hvis det lykkes selskabet at lade sig børsnotere.
Formuepleje vil efter alt at dømme blive værdisat til et beløb i milliardklassen, hvis selskabet lykkes med en børsnotering. Beslutningen om at udskyde processen er blevet truffet på et bestyrelsesmøde tidligere i december.