Business-overblik: Lars Larsen-familien sætter milliardformuen i spil

Her er de vigtigste businessnyheder, du bør kende til, før du for alvor tager hul på dagen. Vi læser erhvervsnyhederne og tjekker aktiekurserne, før du står op, så du fra morgenstunden kun behøver at læse én artikel for at være opdateret.

Lars Larsens søn, Jacob Brunsborg, er i dag formand for Lars Larsen Group, som varetager familiens formue. Fold sammen
Læs mere
Foto: Tobias Kobborg
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Godmorgen, og velkommen til onsdagens Business-overblik.

Som altid er Berlingske Business klar med et morgenfrisk overblik over erhvervsnyhederne.

I dag skal vi blandt andet høre om en milliardinvestering for familien efter Lars Larsen, et nyt forslag fra klima- og energiminister Dan Jørgensen (S) samt tankerne bag det initiativ, som Roskilde Festival har søsat til de festivalshungrende danskere.

Dan Jørgensen vil tillade import af CO2 til Danmark

Regeringen er klar til at tillade import af indfanget CO2 fra andre lande, som skal lagres i den danske undergrund.

Det skriver Børsen.

Ifølge klima- og energiminister Dan Jørgensen (S) kan det bliver til intet mindre end et kæmpe erhvervseventyr.

»Vi har et enormt potentiale, og vi kan formentlig lagre, hvad der svarer til 400-700 gange Danmarks årlige CO2-udledning i vores undergrund. Samtidig har vi nabolande som Tyskland, der har sat bindende klimamål og har brug for at komme af med deres CO2,« siger Dan Jørgensen til Børsen.

Han har dog ingen indikationer fra nabolandene på, om de overhovedet vil lagre CO2 i Danmark og i givet fald til hvilken pris. Det er 34 danske virksomheder med Haldor Topsøe i spidsen, der har anbefalet regeringen at importere CO2 med henblik på at bruge gassen til at lave klimavenlige brændstoffer på basis af brint.

Torsdag indvier Dan Jørgensen et anlæg til fangst af CO2 på fjernvarmeværket ARC i København.

Legoarving åbner luksusbilhus: »Det bliver sjovere og sjovere«

Torsdag slår Lego-arving Anders Kirk Johansen dørene op til sidste etape af et luksuriøst bilhus i Vejle. My Garage, som bilhuset hedder, er dermed oppe på 20.000 kvadratmeter, skriver Finans.

»Jeg synes, det bliver sjovere og sjovere,« siger Anders Kirk Johansen til erhvervsmediet.

Anders Kirk Johansen kom for alvor i vælten tidligere på året, da en køretur i en af hans biler på en isbelagt sø ved hans gods ved Vejle endte med, at bilen gik igennem isen.

Han fortæller til Finans, at han har arvet passionen for biler fra sin morfar, Godtfred Kirk Christiansen. My Garage blev etableret i 2015 og har i dag 35 medarbejdere.

Få Business-overblikket – hver dag


Du er i gang med at læse morgenposten fra Berlingske Business. Her får du dagligt det fulde overblik over de vigtigste erhvervsnyheder fra ind- og udland, så du kun behøver læse én artikel for at være opdateret.

Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev, kan du få overblikket direkte i din indbakke – hver morgen.


Jeg giver hermed tilladelse til, at Berlingske hver morgen inden klokken 09.00 sender mig det fulde politiske overblik med dagens vigtigste historier analyser og debatter i dansk politik. Jeg bekræfter desuden, at jeg er over 13 år, og at Berlingske Media A/S må opsamle og behandle de anførte personoplysninger til det ovennævnte formål. Oplysningerne kan i visse tilfælde blive delt med tredjepart. I vores privatlivspolitik kan du læse mere om tredjeparter og hvordan du tilbagetrækker dit samtykke. www.berlingskemedia.dk/cookie-og-privatlivspolitik

Roskilde Festival Light lader op til brag næste år

»Vi arbejder helt klart på at kunne lave Roskilde Festival, som vi kender den, næste år.«

Det siger festivalens administrerende direktør, Signe Lopdrup, til Berlingske forud for den letvægtsudgaven af det store musikarrangement, som begynder i dag.

»Vi havde det sådan, at lige meget hvad så skal vi lave noget for fællesskabet og særligt for de unge. Man kan ikke bare blive ved med ikke at lave noget,« siger hun.

I de kommende uger holder Roskilde Festival derfor koncerterne Summer Days på scenen Gloria, hvor 40 kunstnere – primært unge mennesker eller nye og mindre kendte navne – vil stå for 14 arrangementer, og hvor publikum bliver opdelt i zoner.

»Når der i to år ikke er festivaler, er det et kæmpe tab for musiklivet, vækstlaget og for undergrundsscenen,« siger Signe Lopdrup, som dermed håber at kunne »være noget for dem, der er allerhårdest ramt af den her krise«.

Berlingske indleder dermed en ny serie, Det Nye Danmark, hvor en række erhvervsfolk fortæller, hvordan de har tilpasset sig den nye coronavirkelighed.

Lars Larsen-milliarderne ruller

Familien efter den afdøde Jysk-stifter Lars Larsen råder over en enorm milliardformue i selskabet Lars Larsen Group, og en god del af disse penge bliver nu sat i spil.

Lars Larsen Group har således betalt over en milliard kroner for cirka 40 procent af aktierne i landets største uafhængige kapitalforvalter, Formuepleje.

Det skriver Jyllands-Postens erhvervsmedie Finans.

»Vi kender Formuepleje som kunde og ser et stort potentiale i at videreudvikle virksomheden sammen med ledelsen og de øvrige aktionærer. Investeringen er i tråd med vores strategi om at investere i veldrevne virksomheder, der skaber vækst og værdi i samfundet,« siger administrerende direktør Jesper Lund, Lars Larsen Group, til mediet.

Den i forvejen stenrige familie Hommelhoff har i mange år været den altdominerende ejer i Formuepleje, men har altså nu valgt at lukke en anden storinvestor indenfor.

»Vi sælger til Lars Larsen Group, fordi vi får en langsigtet investor ind, som deler vores værdier om uafhængighed og transparens. Det betyder også meget for os, at vi kan bevare virksomheden på danske kunde- og familieejede hænder,« siger Andreas Hommelhoff, familiens repræsentant i Formueplejes bestyrelse, til Finans.

Tre forhold, investorerne bør holde øje med

Andreas Østerheden, chefstrateg i Nordea, giver sit bud på tre forhold på aktiemarkederne, som du skal være opmærksom på torsdag.

  • Investorerne er fortsat fokuseret på udmeldingerne fra den amerikanske centralbank omkring den mulige opstramning af pengepolitikken på et tidspunkt ude i fremtiden. Selvom den amerikanske centralbank er den vigtigste centralbank at holde øje med fra et investorsynspunkt, får vi også nyt fra den engelske centralbank (Bank of England) i dag. Vi får en melding om den pengepolitiske linje, som investorerne vil kigge nærmere på. Analytikerne forventer at både renten og opkøbsprogrammet forbliver uændret, men interessen vil især dvæle ved centralbankens meldinger om genopretningen af den britiske økonomi.
  • I USA får vi de ugentlige tal for førstegangsarbejdsløse, tal for fremstillingssektoren fra Kansas City Fed samt BNP-tal for første kvartal. Disse tal giver et billede af robustheden i den amerikanske økonomi.
  • I Europa samles EU-lederne til et todages møde, hvor de skal tale covid-19, den økonomiske genopretning, migration og forholdet til Tyrkiet og Rusland. Investorerne vil naturligvis især holde øje med, om der kommer meldinger om nye politiske tiltag for at dæmme op for den økonomiske nedtur oven på pandemien.

Det sker på markederne

USA – aktier, lukkekurser onsdag:

  • Dow Jones: -0,21 procent
  • S&P 500 : -0,11 procent
  • Nasdaq: +0,13 procent

Asien – aktier, indeks torsdag kl. 06.40:

  • Japan Nikkei: +0,04 procent
  • Hongkong Hang Seng: +0,08 procent
  • Kina CSI: -0,15 procent

Rigtig god dag!