Business-overblik: Kasi-Jesper politianmeldt og indstillet til konkurskarantæne

Her er de vigtigste businessnyheder, du bør kende til, før du for alvor tager hul på dagen. Vi læser erhvervsnyhederne og kontrollerer aktiekurserne, før du står op, så du fra morgenstunden kun behøver at læse én artikel for at være opdateret.

Selv om erhvervsmanden Jesper »Kasi« Nielsen og flere af hans familiemedlemmer er blevet anmeldt til politiet, ligger han ikke søvnløs, fortæller han til Finans. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Godmorgen!

Vi springer direkte ud i dagens business-overblik med en politianmeldelse af en kendt erhvervsmand.

1. Kasi-Jesper politianmeldt for uansvarlig forretningsførelse

Jesper »Kasi« Nielsen og flere af hans familiemedlemmer er blevet anmeldt til politiet og indstillet til en sag om konkurskarantæne for uansvarlig forretningsførelse. Det skriver mediet Finans.

Det er Boris Frederiksen fra Advokatfirmaet Poul Schmith, kurator i konkursboet efter Kasi ApS, der har fundet grundlag for en politiefterforskning og sag om konkurskarantæne.

»Nu må andre vurdere, om der er noget at komme efter,« siger Boris Frederiksen til Finans.

Ifølge mediets oplysninger er baggrunden for sagen familiens salg af såkaldte earnout-betalinger fra smykkeselskabet Pandora. Ifølge oplysningerne er der blevet foretaget salg af miniandele til over 500 investorer uden godkendelse fra Kasi ApS største kreditor, som skal give tilladelse til dette.

Jesper »Kasi« Nielsen er ikke enig i Boris Frederiksens fortolkning af, at salget af miniandele har været håndteret på en forkert og muligvis ulovlig måde.

2. Selvstændigt erhvervsdrivende med handicap bliver straffet for at »arbejde for meget«

I 2017 oprettede Lena Haulrig Lorentzen sin egen virksomhed, Adele Cph, hvor hun sælger hjemmelavede smykker og cardiganer og forfølger drømmen om at bygge sin egen virksomhed op fra bunden og forsørge sig selv.

Godt tre år senere fik en afgørelse fra Københavns Kommune den drøm til at vakle.

For på ét punkt adskiller Lena Haulrig Lorentzen sig fra de fleste selvstændige. Hun er døv og har behov for tolkebistand for at drive sin virksomhed. Nu har Københavns Kommune afgjort, at hun, modsat døve med en normal arbejdsuge på 37 timer, kun har adgang til det halve antal tolketimer.

Og det truer nu med at knuse Lena Haulrig Lorentzens forretning.

»Jeg føler, at bægeret er ved at være fyldt. Det påvirker mit selvværd, og jeg føler virkelig, at jeg bliver stemplet som handicappet. Jeg kan jo godt arbejde og have min egen butik, såfremt jeg får den nødvendige tolkebistand. Det er fuldstændig åndssvagt,« siger Lena Haulrig Lorentzen til Berlingske gennem sin tolk.

Læs hele hendes beretning her.

Få Business-overblikket – hver dag


Du er i gang med at læse morgenposten fra Berlingske Business. Her får du dagligt det fulde overblik over de vigtigste erhvervsnyheder fra ind- og udland, så du kun behøver læse én artikel for at være opdateret.

Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev, kan du få overblikket direkte i din indbakke – hver morgen.


Jeg giver hermed tilladelse til, at Berlingske hver morgen inden klokken 09.00 sender mig det fulde politiske overblik med dagens vigtigste historier analyser og debatter i dansk politik. Jeg bekræfter desuden, at jeg er over 13 år, og at Berlingske Media A/S må opsamle og behandle de anførte personoplysninger til det ovennævnte formål. Oplysningerne kan i visse tilfælde blive delt med tredjepart. I vores privatlivspolitik kan du læse mere om tredjeparter og hvordan du tilbagetrækker dit samtykke. www.berlingskemedia.dk/cookie-og-privatlivspolitik

3. Din forsikring risikerer at blive dyrere

Det er endnu for tidligt at sætte præcise tal på, hvad den samlede covid-19 regning løber op i. Men allerede nu spår eksperter og aktører i forsikringsmarkedet, at coronakrisen vil give et spark opad i prisen på forsikringer til virksomheder, deres ledelser og rådgiverne, skriver Finans.

»Der er ingen tvivl om, at der kommer præmieforhøjelser,« siger Carsten Dalgaard, afdelingschef i Riskpoint, der rådgiver erhvervsvirksomheder om risiko og forsikring, til Finans.

Mens privatkunder ser ud til at gå fri, ventes erhvervslivet at blive ramt. Det gælder f.eks. ansvarsforsikringer til direktører og bestyrelser og deres rådgivere.

Tre forhold, investorerne bør holde øje med

Andreas Østerheden, chefstrateg i Nordea, udpeger her tre ting, som investorerne bør holde øje med i dag:

  • Fredagen bød på pæne stigninger for særligt IT-aktier, mens aktiemarkederne de fleste andre steder i verden faldt. Med til at løfte IT-aktierne var sidste uges regnskaber, hvor de store amerikanske techselskaber viste, at man er i stand til at tjene penge på trods af coronakrisens hærgen. Og selv om sidste uge var den travleste, hvad angår regnskaber, så bliver der også noget at se til i denne uge, hvor 133 S&P 500-selskaber aflægger regnskab (90 regnskaber aflægges i Europa). Desuden skydes den danske regnskabssæson så småt i gang. Yderligere vil der komme en række nøgletal i ugens løb, som også er værd at holde øje med i lyset af seneste opblusning af virus flere steder i verden. Der bokses stadig med den kommende hjælpepakke i USA, hvor man diskuterer størrelsen til bl.a. ekstraordinær arbejdsløshedsunderstøttelse. Dele af de forrige pakker udløb i fredags. Det bliver interessant at følge i ugens løb, da det kan få stor betydning for husholdningernes finanser og forbrug.
  • På den økonomiske front vil man kunne følge med i de endelige tal for erhvervstilliden (PMI) rundt omkring i verden i dag. Disse tal kan stadig være svære at bruge, da de beskriver ændringen i aktiviteten snarere end niveauet for aktiviteten, og her har man jo de seneste måneder gået fra total nedlukning mange steder til gradvis genåbning. Fra USA vil vi også få ISM-indekset, som også kan ventes at tage yderligere til fra sidste måling, på trods af at smitten de seneste uger forventeligt har lagt en dæmper på aktiviteten i flere stater. Selv om disse målinger kan være svære at tolke på for tiden, så har det alligevel være med til at løfte optimismen blandt investorerne de seneste måneder.
  • Af regnskaber får vi nyt fra bl.a. HSBC, Heineken, Warren Buffets Berkshire Hathaway og det kendte bilmærke Ferrari. Indtil videre har regnskabssæsonen været langt bedre end frygtet, og hvis det nuværende mønster holder, har andelen af virksomheder, der har slået forventningerne på indtjeningssiden, været det højeste nogensinde målt. Det kan lyde lidt paradoksalt, men det skal ses i lyset af lave forventninger inden.

Det sker på markederne

USA, lukkekurser fredag

Dow Jones +0,44 pct.
S&P 500 +0,77 pct.
Nasdaq +1,49 pct.

Asien, indeks mandag kl. 06.30

Japan Nikkei +2,01 pct.
Hongkong Hang Seng -0,95 pct.
Kina CSI +0,98 pct.