Business overblik: Her er planen for de nye ejendomsvur­de­rin­ger – man­ge må ven­te mindst et år

Her er de vigtigste Business-nyheder, du skal kende til, før du for alvor tager hul på dagen. Vi læser erhvervsnyhederne og tjekker aktiekurserne, før du står op, så du kun behøver at læse én artikel fra morgenstunden for at være opdateret.

Nu kan de nye ejendomsvurderinger skimtes i horisonten. Cirka 715.000 boligejere skal samlet have 13 milliarder kroner tilbage. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Godmorgen og velkommen til tirsdagens overblik over de vigtigste erhvervsnyheder her og nu.

Vi begynder med en stor nyhed fra de oprørte vande omkring de danske ejerboliger:

Her er planen for de nye ejendomsvur­de­rin­ger – man­ge må ven­te mindst et år end­nu

Regeringen er omsider på vej med planen for at rulle de nye ejendomsvurderinger ud efter ti års drama og forsinkelser.

Det skriver Børsen.

Vurderingerne skal danne grundlag for fremtidens boligskat, som indtræffer i 2024. Efter planen.

Nu tegner vurderingerne til at dukke op med start fra september og hen over de kommende et-to år.

»Den etapevise udsendelse af vurderinger begynder som tidligere beskrevet af Vurderingsstyrelsen med parcelhuse, villaer og ejerlejligheder og senere blandet boligerhverv og andre ejendomme. Forløbet indledes efter sommer med en såkaldt deklarationsproces, så boligejeren får besked om data om huset og grunden og har mulighed for at reagere. Dernæst kommer selve vurderingen,« skriver Børsen.

Danske Bank og Codan giver frit valg om hjemmearbejde

Et stort flertal hos to af landets største finansvirksomheder takket ja til at fortsætte med en udstrakt grad af hjemmearbejde.

Det skriver Finans.

I Danske Bank og Codan har 8 ud af 10 medarbejdere allerede valgt at takke ja til tilbuddet om at arbejde mere hjemmefra på den anden side af pandemien.

»Vi vil gerne ud af kassetænkningen med, at et kontor er åbent fra 9 til 16. I stedet vil vi gøre det fleksibelt for medarbejderne at arbejde, når og hvor det passer dem,« siger HR-direktør i Danske Bank Karsten Breum.

Danske Bank har 22.000 medarbejdere, og alle, der ønsker at arbejde hjemmefra, får en kontant udbetaling på 8.000 kroner, der er tiltænkt en forbedring af arbejdsmiljøet derhjemme

Ukendte kontoudtog afslører pengestrømme mellem topadvokater og ejendomsspekulanter

På Berlingske skriver vi selvom, at topadvokat Torben Bagge og hans advokatpartnere hidtil har afvist, at de i det skjulte samarbejder privat med en af finanskrisens mest berygtede ejendomsspekulanter. Men nu er der dukket uventede papirer op.

De har haft et langt tættere samarbejde med en omstridt ejendomsspekulant, end advokaterne tidligere har givet udtryk for.

Det vurderer eksperter på baggrund af kontoudtog, som Berlingske har fået adgang til.

Kontoudtogene viser, hvordan store summer over adskillige måneder sidste år blev overført fra topadvokaternes private ejendomsselskaber til selskabet Balder Finans. Et selskab, der er ledet af ejendomsspekulanten Kenneth Schwartz Thomsen, kendt som en af finanskrisens hovedpersoner, og som er ejet af dennes far.

Højesteretsadvokaterne arbejder til daglig som partnere og ledende partner i det store aarhusianske advokathus TVC Advokatfirma.

Kenneth Schwartz Thomsens enorme lån i hedengangne Roskilde Bank var kraftigt medvirkende til, at banken kollapsede i sommeren 2008. Kenneth Schwartz Thomsen blev for nylig dømt til at tilbagebetale over en halv milliard kroner til det statslige selskab, som overtog Roskilde Bank efter krakket.

Tre ting, investorerne skal holde øje med:

Investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet peger på tre ting, som investorerne skal holde øje med i dag:

1.  Der har været mange kursnedture for Vestas og Ørsted de seneste uger. I går var dog en god dag for aktieinvestorerne, og Vestas steg 4 pct.. Er nedturen slut for denne omgang, og har investorerne en tro på, at der på trods af stigende råvareomkostninger og ditto transportudgifter ikke kommer en negativ præcisering af årsforventningerne?

2. Almindelig Brand aktien bliver ved med at få på kurspuklen efter fredagens annoncering af køb af Codan, Danmark. Det strategiske rationale er helt korrekt, men investorerne er bange for, at Almindelig Brand har betalt for meget, at kapitaludvidelsen bliver for udvandende og frygter, at synergierne ikke kan leveres. Er det en rimelig kritik og skepsis, når fakta siger, at Almindelig Brand forsikring de seneste fem år i gennemsnit har leveret bedre egenkapitalforrentninger end Topdanmark og Tryg?

3. JP Morgan meddelte i går, at deres nettorenteindtægter for helåret kommer til at ligge under forventningerne. Er det noget som også – på et tidspunkt - vil ramme andre banker, herunder også de danske bankaktier, og vil gebyrindtægter og høj handelsaktivitet kunne kompensere for det?

Det sker på markederne

Indeks & udvikling i procent

Aktier USA lukkekurs mandag

Dow Jones -0,25 pct.

S&P 500 +0,18 pct.

Nasdaq +0,74 pct.

Aktier Asien tirsdag 06.45

Japan Nikkei +0,95 pct.

Hongkong Hang Seng -0,76 pct.

Kina CSI -0,90 pct.