Business-overblik: Forsikringsgigant forventer milliardoverskud – men varsler højere priser

Her er de vigtigste businessnyheder, du bør kende til, før du for alvor tager hul på dagen. Vi læser erhvervsnyhederne og tjekker aktiekurserne, før du står op, så du fra morgenstunden kun behøver at læse én artikel for at være opdateret.

Det går godt for Topdanmark, men kunderne kan alligevel se frem til præmieforhøjelser. Arkivfoto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

God morgen og velkommen til dagens Business-overblik, der som altid klæder dig på med dagens vigtigste erhvervshistorier.

Vi starter i egne spalter, hvor der er fuldt fokus på den årlige imageanalyse.

Bang & Olufsen tager kvantespring på prestigefyldt liste

Hvert år udarbejder IFO, Instituttet for Opinionsanalyse, i samarbejde med Berlingske en imageanalyse over 100 af de største virksomheder i Danmark.

Allerøverst på listen gemmer de gamle erhvervsklenodier LEGO, Novo Nordisk og A. P. Møller Mærsk sig. Men en af årets helt store overraskelser er Bang & Olufsen, hvor topchef Kristian Teär ser ud til at have vendt mange års nedtur.

»Vi er ikke i en krise mere, men vi har stadig masser at gøre for at få det tilbage på det niveau, vi ved, vi kan være på. Vi er i den anden af tre faser af strategien. Så der er stadig meget arbejde tilbage for virkelig at styrke forholdet til vores kunder. Krisen er ovre, men vi er stadig midt i vores turnaround,« siger han i et stort interview.

Du kan se hele listen her.

Byggeriets købmænd brager frem

Den eneste opjustering efter den anden er tikket ind fra de børsnoterede byggevaregrossister Solar, Sanistål og Brødrene A&O Johansen. Det skriver Finans.

Kombinationen af store prisstigninger og et stort boom af aktivitet i byggesektoren har vist sig at være så god en forretning, at virksomhederne flere gange har opjusteret årets forventninger. Og så har de måske også udnyttet chancen, lyder det.

»Det virker, som om man generelt har benyttet muligheden til at sætte prisen op på produkter, som ikke er ramt af prisstigninger fra producenternes side. Derudover kan det også være, at grossisterne hæver priserne lidt mere end stigningen fra producenten,« siger Thomas Frommelt, der leder Deloittes branchegruppe inden for byggeri og anlæg.

Berlingske Media overtager LOUD – og ændrer navn

Berlingske Media køber mere op i selskabet bag Radio LOUD, Kulturradio Danmark A/S, og ejer nu hele 91 procent af aktierne, som dermed giver fuld kontrol over radioen. Det skriver Weekendavisen.

I samme omgang ændres navnet til 24syv. Berlingske Media var ligeledes hovedaktionær i Radio24syv gennem otte år, men trak sig, da DAB-tilladelsen til den nye kanal kom i udbud.

»Ambitionen er at skabe en ny landsdækkende radio, som kan tage kampen op med DR, og som kan fortsætte, efter at den nuværende sendetilladelse udløber,« siger Berlingske Medias koncernchef og udgiver, Anders Krab-Johansen, til mediet.

Topdanmark varsler prisstigninger

Selvom Topdanmark torsdag opjusterede sine forventninger til årets resultat i forbindelse med kvartalsregnskabet, så varslede de også en prisstigning på forsikringer. Det skriver Finans.

Topdanmark forventer således at tjene mellem 1,75 og 1,8 milliarder kroner i år, og de første 1,5 milliarder kroner er allerede i hus. Samtidig forventer ledelsen en inflation i skadesomkostninger på mellem to og fire procent afhængig af forretningsområdet.

»Det er lidt som med bageren. Hvis melet bliver dyrere, bliver brødet også dyrere. Den samme effekt sker med forsikringer. Vi kører en fornuftig forretning, men hvis grundstofferne bliver dyrere, vil det over tid give højere priser,« siger Peter Hermann, administrerende direktør i Topdanmark.

Tre forhold, investorerne skal holde øje med

Nordnets investeringsøkonom, Per Hansen, kommer her med sine bud på, hvad investorerne bør være opmærksom på i dag:

1. Tillidsindikatoren PMI fra Japan, Tyskland, eurozonen og USA er det/de nøgletal, som investorerne vil fokusere på i dag.

2. Netflix kom med en forsigtig guidance for fjerde kvartal. Alligevel sender investorerne efter ny stigning aktien op til det højeste nogensinde. Tesla kom med et fornuftigt, men ikke prangende regnskab. Også Tesla er steget markant efter denne uges regnskab. Vækstaktierne kan fortsat tiltrække investorerne. Fortsætter det?

3. Kinesiske Evergrande har lidt overraskende i sidste øjeblik fundet midler til at betale sine forfaldne forpligtelser. Betyder det enden på nervøsiteten for Evergrande og for risikoen for en negativ spredningseffekt til andre lignende kinesiske selskaber?

Det sker på markederne

USA – Lukkekurser torsdag:

Dow Jones: +0,35 procent
S&P 500: +0,3 procent
Nasdaq: +0,62 procent

Asien – Indeks fredag kl. 06.40:

Japan Nikkei: +0,43 procent
Hongkong Hang Seng: +0,44 procent
Kina CSI: +0,87 procent