Business-overblik: Facebook vil værne om privatlivets fred

Her er de vigtigste ting, du skal vide, før du starter din dag. Vi læser erhvervsnyhederne og tjekker aktiekurserne, før du står op, så du kun behøver at læse én artikel fra morgenstunden for at være helt opdateret.

Marc Zuckerberg tager nu hul på de planer om øget fokus på privat kommunikation, som han første gang løftede sløret for i marts. Fold sammen
Læs mere
Foto: AMY OSBORNE

Godmorgen og velkommen til onsdagens Business-overblik på arbejdernes internationale kampdag, der går stille for sig fra morgenstunden. Tophistorien i Berlingske Business handler om, at storbankerne Danske Bank og Nordea er under pres efter skandalesagerne om hvidvask. Begge banker leverede tirsdag et regnskab, der med stigende udgifter og faldende indtægter skuffede investorerne fælt. Men vi starter med Facebook, der vil værne om privatlivets fred.

1
Facebook vil rette fokus mod krypteret chat

Et af de helt store samtale-emner her på Arbejdernes Internationale Kampdag har imidlertid ikke sit udspring i de hjemlige breddegrader, men i Californien, hvor Facebooks stifter Mark Zuckerberg tirsdag aften lancerede én af sine største relanceringer i 15 år. Det skriver New York Times.
Skal man tro Facebook-stifteren vil relanceringen, som bl.a. byder på en integration af de tre øvrige sociale medier, som Facebook ejer, Instagram, WhatsApp og Messenger, ændre selve de sociale mediers natur. Fremover skal der være fokus på privat, krypteret kommunikation, hvor brugerne deler indhold med mindre grupper af mennesker, som de kender, fremfor offentlige opslag.

2
Amerikansk storbank skal sælge Fitness World

Den danske kæde af fitnesscentre, Fitness World, kan snart skifte ejer. Selskabets nuværende ejere har med kapitalfonden FSN Capital i front taget kontakt til en amerikansk investeringsbank, som skal hjælpe med at få en handel til at ske. Det skriver Børsen. FSN Capital har i følge Børsens oplysninger valgt Harris Williams, men avisen har endnu ikke fået det bekræftet af ejerkredsen. Avisens oplysninger peger på, at Harry Williams skal undersøge mulighederne for at sælge eller børsnotere fitnesskæden.

Få Business-overblikket – hver dag


Du er i gang med at læse morgenposten fra Berlingske Business. Her får du dagligt det fulde overblik over de vigtigste erhvervsnyheder fra ind- og udland, så du kun behøver læse én artikel for at være opdateret.

Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev, kan du få overblikket direkte i din indbakke – hver morgen.


Jeg giver hermed tilladelse til, at Berlingske hver morgen inden klokken 09.00 sender mig det fulde politiske overblik med dagens vigtigste historier analyser og debatter i dansk politik. Jeg bekræfter desuden, at jeg er over 13 år, og at Berlingske Media A/S må opsamle og behandle de anførte personoplysninger til det ovennævnte formål. Oplysningerne kan i visse tilfælde blive delt med tredjepart. I vores privatlivspolitik kan du læse mere om tredjeparter og hvordan du tilbagetrækker dit samtykke. www.berlingskemedia.dk/cookie-og-privatlivspolitik

 

Tre ting investorerne skal holde øje med i dag

Seniorstrateg hos Nordea Andreas Østerhede påpeger tre ting, som investorerne skal holde øje med i dag:

  • I dag vil hovedbegivenheden være den amerikanske centralbank Feds rentemøde og efterfølgende pressekonference. Det er blødere og mere tålmodige toner fra den amerikanske centralbank Fed, der i årets løb har været hovedårsagen til de stigninger, vi har set på aktiemarkedet, og det bliver derfor interessant at følge centralbankens udmeldinger senere i dag. Det er dog usandsynligt, at man ændrer markant i tonen på trods af de pæne aktiekursstigninger, så investorerne vil i stedet fokusere på bl.a. centralbankens vurdering af økonomien ovenpå de bedre end ventede økonomiske væksttal fra landet.
  • Der vil også være en række nøgletal i dagens løb, hvor vi bl.a. vil få ny information fra industrien ved det amerikanske erhvervstillidsindeks ISM, som fortsat ligger på et højt niveau. En lille svækkelse er ventet, og investorerne vil også have fokus på job-komponenten op til den store jobrapport (non-farm payrolls) på fredag. Og når vi taler om arbejdsmarkedet vil vi også få den private jobrapport ADP, som dog langt fra bærer samme vægt som fredagens. Sidst men ikke mindst vil vi følge marts' byggeudgifter og bilsalget for april måned.
  • Derudover vil der komme flere interessante regnskaber. Ikke bare fra den store verden, hvor vi i USA nu har fået aflagt godt 50 pct. af de amerikanske regnskaber, men også vores eget Danmark. Her bliver det interessant at følge regnskabsaflæggelserne fra Ørsted og GN Store Nord.