Business overblik: Dansk detailkæde dropper plan om 500 butikker

Her er de vigtigste Business-nyheder, du skal kende til, før du for alvor tager hul på dagen. Vi læser erhvervsnyhederne og tjekker aktiekurserne, før du står op, så du kun behøver at læse én artikel fra morgenstunden for at være opdateret.

Søstrene Grene har været nødt til at skrotte en plan om at få 500 butikker. Fold sammen
Læs mere
Foto: CARINA HECKSCHER/Ritzau Scanpix

Godmorgen.

Velkommen til ugens sidste nyhedsoverblik, hvor vi bl.a. skal have seneste nyt i sagen om Sydbank, hvor en halv bestyrelse tirsdag udvandrede på grund af uenigheder om muligheden for en fusion med en anden bank. Men vi begynder med skatteminister Morten Bødskov (S), der får svært ved at overholde sit løfte:

1
Formand stikker kæp i hjulet på Bødskovs planer

I nærværende avis finder vi i dag en historie om skatteminister Morten Bødskov (S), som får svært ved at overholde sit løfte. Han har lovet 1.000 nye skattemedarbejdere til kontrol, men ifølge formanden for Dansk Told & Skatteforbund, Jørn Rise, er de ikke klar i kulissen.

»Jeg kan godt lide, når det er ambitiøst, og det er det med de 1.000 mand ekstra til kontrol, som regeringen har lovet. Men jeg tvivler stærkt på, at der her og nu kan findes 1.000 medarbejdere med skattefaglige kompetencer rundt i landet,« siger Jørn Rise.

Skatteminister Morten Bødskov erkender i et mailsvar til Berlingske, at det kommer til at tage tid at finde de nye medarbejdere.

Rekrutteringsopgaven falder lige ned oveni en anden stor rekrutteringsopgave i skattevæsenet, hvor der foruden til 1.000 skal findes 3.300 nye medarbejdere frem til 2021.

Læs mere her.

2
Finanstilsynet indkalder tidligere Sydbank-formand – skal forklare uroen

Vi rykker videre til Finans, som kan fortælle, at bankernes vagthund holder nøje øje med uroen i Sydbank.

Ifølge erhvervsmediet har Finanstilsynets direktør, Jesper Berg, ønsket at se de fire afgåede bestyrelsesmedlemmer i Sydbank til et møde.

Det bekræfter Sydbanks tidligere bestyrelsesformand Torben Nielsen over for Finans.

»Jeg har talt med Jesper Berg og fået at vide, at vi bliver indkaldt til et møde i Finanstilsynet,« siger Torben Nielsen.

Han var indtil tirsdag bestyrelsesformand for Sydbank, hvor han ifølge Berlingskes oplysninger tabte magtkampen til topchef Karen Frøsig.

På mødet skal de fire tidligere bestyrelsesmedlemmer ifølge Finans bl.a. fortælle om baggrunden for deres exit og uenighed med den daglige ledelse med administrerende direktør Karen Frøsig i spidsen.

Få Business-overblikket – hver dag


Du er i gang med at læse morgenposten fra Berlingske Business. Her får du dagligt det fulde overblik over de vigtigste erhvervsnyheder fra ind- og udland, så du kun behøver læse én artikel for at være opdateret.

Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev, kan du få overblikket direkte i din indbakke – hver morgen.


Jeg giver hermed tilladelse til, at Berlingske hver morgen inden klokken 09.00 sender mig det fulde politiske overblik med dagens vigtigste historier analyser og debatter i dansk politik. Jeg bekræfter desuden, at jeg er over 13 år, og at Berlingske Media A/S må opsamle og behandle de anførte personoplysninger til det ovennævnte formål. Oplysningerne kan i visse tilfælde blive delt med tredjepart. I vores privatlivspolitik kan du læse mere om tredjeparter og hvordan du tilbagetrækker dit samtykke. www.berlingskemedia.dk/cookie-og-privatlivspolitik

3
Søstrene Grene må opgive stor ekspansionsplan

De har længe været en af de få succeser i dansk detailhandel, der er presset af både nethandlen og hård intern konkurrence på priserne.

Men nu må Søstrene Grene også slå bremsen i for ekspansion, efter at en stribe butiksåbninger har ædt sig ind på overskuddet

For mens både omsætningen og antallet af butikker er mere end fordoblet til 1,1 mia. kr. og 250 butikker på bare fire år i den familieejede butikskæde Søstrene Grene, er indtjeningen presset. Det skriver Børsen.

Regnskabet for 2018/2019 viser ifølge avisen, at resultatet før skat er skrumpet ind til 49 mio. kr. fra 103 mio. kr. året før.

Administrerende direktør for Søstrene Grene Mikkel Grene fortæller til Børsen, at kæden, der er til stede i 16 lande, har været nødt til at skrotte en plan om at få 500 butikker, fordi den traditionelle detailhandel har ændret sig så markant de seneste år, hvor flere kæder og butikker er kommet under pres fra onlinehandlen og nye forbrugermønstre.

»For tre år siden sad vi og snakkede om at komme op på 400-500 butikker. Vi har siddet og lavet planer for, hvordan vi skulle nå de 500 butikker inden for et bestemt antal år, og vi har også bemandet op efter det. Nu sidder vi virkelig og holder øje med, hvad der sker ude på markedet for at finde ud af, hvad der er den bedste strategi for os,« siger han til Børsen.

Tre ting investorerne skal holde øje med

Investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet udpeger her tre ting, som han holder øje med fredag:

 • Pundkursen er steget til det højeste i fire måneder; 8,47 i forhold til danske kroner. Det signalerer optimisme med hensyn til at nå en fornuftig udtrædelsesaftale, før 31. oktober. Det seneste døgns stigning kommer efter positive udtalelser fra Jean Claude Juncker og hans tro på, at der kan komme en aftale inden fristen udløber.
 • Historierne om Sydbank fortsætter. Flere medier bringer historien om, at Sydbanks og Sparnords direktion og bestyrelsesformænd er mødtes for indledende at sondere mulighederne for en eventuel fusion. På kort sigt ser det ud til, at disse samtaler ikke fører til mere, men det viser også, hvis der er noget om snakken, at bankerne nu seriøst overvejer de omkostningsmæssige modsvar, som de er nødt til komme med i forhold til det indtjeningspres der er på den primære forretning.
 • Iran advarede i går USA om ikke at blande sig i stridighederne i Mellemøsten efter ødelæggelserne i Saudi Arabien. Indtil videre er der relativ roligt på oliemarkedet, men hvis det kommer til kamphandlinger, vil det hurtigt kunne få olieprisen til at stige ganske meget.

Det sker på markederne

Indeks Udvikling (%)

 • Nikkei 225: +0,2
 • Topix: +0,2
 • Hongkongs Hang Seng: +0,7
 • China Shanghai Composite: +0,2
 • China CSI 300: +0,2
 • Taiwan Taiex: +0,2
 • Sydkoreas Kospi: +0,4
 • Indiens BSE Sensex: +0,3
 • Singapores STI: -0,1
 • Sydney ASX 200: +0,6

Indeksværdi klokken 5.35.

Ritzau Finans