Business i Afrika

Hvordan kan danske virksomheder skabe forretning og få del i væksten i Afrika? Det var temaet på seminaret ”Business i Afrika” afholdt i samarbejde med Væksthus Hovedstadsregionen. Her genfinder du dagens præsentationer.

Peter Blom stod for dagens sidste oplæg, hvor han fortalte om perspektiverne i at levere identifikationssystemer til regeringer i afrikanske lande - i første omgang Ghana. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft

Afrika rummer i dag nogle af verdens hurtigst voksende økonomier, og hvis du forstår at ramme base of the pyramid, kan du få del i væksten. Og i lighed med andre emerging markets er det i høj grad ny teknologi, der driver udviklingen. Sådan lød det i velkomsten til seminaret ”Business i Afrika”, der blev afholdt 28. august 2017 i samarbejde med Væksthus Hovedstadsregionen.

Du genfinder dagens præsentationer nederst på siden.

Programpunkter og talere var:
Nils Robenhagen, handelschef i Sydafrika og det sydlige Afrika
Henrik Petersen, handelsråd i Kenya og Østafrika
Per Christensen, generalkonsul i Nigeria og Vestafrika

Energi til jordens fattige. Ved Asger Trier Bing, co-founder og CEO i M-PAYG, der i samarbejde med nogle af Afrikas største mobilselskaber tilbyder strøm via solpaneler betalt over mobiltelefonen. Prisen er fem dollar om måneden.

Ernæring til jordens fattige. Ved Charlotte Sørensen, Affordable food manager i Arla Foods Ingredients Group, der udvikler og producerer ingredienser til næringsrig yoghurt til gravide og ammende kvinder i Etiopien. Projektet kaldes ”GAIN access to better dairy”.

Sådan får du hjælp. Ved Henriette Kahré Freris, vækstkonsulent i Væksthus Hovedstadsregionen, der fortæller hvor og hvordan du får hjælp til businessplaner, investeringer, rådgivning mm.

ID-kort til regeringer. Ved Peter Blom, stifter af Margins ID Group, der producerer chipkort – primært til Ghanas regering. Peter Blom er medlem af flere bestyrelser for virksomheder og organisationer, der er til stede i Afrika.

Eksportrådet

M-PAYG

Arla Foods Ingredients

Væksthus Hovedstadsregionen