Bundesbank flytter guldbeholdninger hjem

Tysklands centralbank Bundesbank vil føre store dele af sine guldreserver i udlandet tilbage til Tyskland.

Foto: ATTILA KISBENEDEK. En stor del af Bundesbanks guldreserver ligger i dag i Paris og New York. Modelfoto.
Læs mere
Fold sammen

Årsagen er et ønske om strammere kontrol samt mulighed for bekæmpelse af fremtidige valutakriser. Det skriver The Telegraph.

Den ændrede strategi fra guldreserverne kommer efter kritik fra den tyske rigsrevision, som i en fortrolig rapport skrev, at guldbeholdningerne i udlandet aldrig er blevet verificeret fysisk. Samtidig har tyske politikere krævet en tilbageførsel af guldbeholdningerne til Tyskland i tilfælde af en eskalering af gældskrisen. Den manglende tiltro mellem centralbankerne vækker bekymring, skriver The Telegraph.

Blandt de guldreserver, som Tyskland vil trække hjem, er samtlige landets beholdninger i Paris samt en stor del af sin beholdning i New York. I øjeblikket har Bundesbank 11 pct. af sin samlede guldbeholdning hos Frankrigs centralbank, Banque de France, samt 45 pct. hos Federal Reserve i New York.

Ifølge Bundesbank er der ikke længere nogen større årsag til at have guld liggende i Paris, nu hvor Tyskland er genforenet og i fredstid. Centralbanken vil dog fortsat holde nogle reserver i London og New York af handels- og likviditetsmotiverede årsager.