Bryggeriet Vestfyen vil på finske hænder – men blive i Assens

Bryggeriet Vestfyen har lavet en salgsaftale med finske Olvi Group. Salget er betinget af aktionærers accept.

Bryggeriet Vestfyen står blandt andet bag Jolly Cola, som her er i hånden på tidligere håndboldlandstræner Jan Pytlick. (Arkivfoto) Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bryggeriet Vestfyen har aftalt et salg til den finske bryggerikoncern Olvi Group.

Det oplyses i en pressemeddelelse.

Aftalen kommer i kølvandet på længere tids dialog mellem parterne, som er kulmineret i et ønske fra Olvi Group om at sikre sig det fulde ejerskab af det danske bryggeri.

Aftalen er derfor betinget af, at Bryggeriet Vestfyens aktionærer takker ja til at sælge deres aktier.

Bestyrelsesformand Poul Bertelsen anbefaler aktionærerne at gå med til salget.

»Olvi er en stærk koncern, hvor vi finder klare værdimæssige sammenfald. Olvi er funderet i et fondsejerskab, og familien bag er til stede i både fond, bestyrelse og virksomhed.«

»Olvi ønsker samtidig – og det er vigtigt for os – at bryggeriet fortsat skal ligge i Assens og Indslev, og at det er herfra, at man med den nuværende organisation ønsker at skabe en sund og langsigtet udvikling af Bryggeriet Vestfyen.«

»Derfor anbefaler vi et salg, fordi vi på den måde sikrer en stærk og sund udvikling for bryggeriet,« siger Poul Bertelsen i pressemeddelelsen.

Ud over at være bestyrelsesformand i Bryggeriet Vestfyen er Poul Bertelsen også formand for Bryggeriet Vestfyens Fond, der er en af bryggeriets største aktionærer.

Salget støttes også af Augustinus Industri, der ejer mindst en fjerdedel af det samlede antal aktier og er den største aktionær i Bryggeriet Vestfyen.

Det Assens-baserede bryggeri har eksisteret siden 1885. De angiver selv at være det fjerdestørste bryggeri på det danske marked.

Bryggeriet Vestfyen står blandt andet bag mærker som Vestfyen, Willemoes, Frejdahl, Indslev og Jolly Cola.

De seneste år har bryggeriet tabt penge. Eksempelvis blev der i 2019/20, der gik fra oktober 2019 til september 2020, tabt 5,5 millioner kroner.

/ritzau/