Bryggeriansatte: Fri os fra 3F

Ølkonflikt. Medarbejderne i konfliktramte Nørrebro Bryghus har fået nok af 3F’s blokade mod deres arbejdsplads. De slår fast, at de ikke ønsker overenskomst med 3F.

Medarbejderne på Nørrebro Bryghus har fået nok af den konflikt, som fagforeningen 3F kører mod deres arbejdsplads for at få lov til at forhandle overenskomst.

De ansatte har flere gange meldt ud, at de er tilfredse med den eksisterende overenskomst med Kristlig Fagforening, og nu får den fortsatte konflikt, medarbejderforeningen til at demonstrere mod 3F.

- Vi vil ikke længere finde os i det. Gang på gang ligger fagforeningsdemagogerne ord i vores mund. Vi er ikke interesserede i deres overenskomst, og vi støtter på ingen måde deres konflikt. Det vil vi en gang for alle slå fast, siger Mikkel Bendtsen fra medarbejderforeningen. Mandag den 19. november går de derfor i demonstration fra Bryghuset i Ryesgade til 3Fs hovedkvarter i Kampmannsgade.

Siden åbningen af Nørrebro Bryghus har 3F Hotel & Restauration og 3F Industri og service forsøgt at tegne overenskomst for bryghusets ansatte. De har dog ikke haft heldet med sig, og i juni måned resulterede det i en åben konflikt, der nu truer med at presse livet ud af mikrobryggeriet.

Lavere lønBryggeriets overenskomst med Kristlig Fagforening betyder, at bryggeriets medarbejdere arbejder til en lavere løn, end den 3F kan tilbyde. Det kan 3F ikke acceptere, på trods af at medarbejderne selv ønsker det.

- Vi repræsenterer alle medarbejdere i restaurationsbranchen og skal sikre os, at vores medlemmer får en ordentlig løn. Så konflikten fortsætter, siger Finn Sørensen, næstformand i 3F Industri og service.

Han slår fast, at 3F repræsenterer alle medlemmer, og at de på det grundlag ikke kan tage hensyn til en lille gruppe ansatte på en enkelt virksomhed.

Finn Sørensen tilbyder i stedet medarbejderne at indgå i en dialog med fagforeningen. Det vil medarbejderne kun, hvis konflikten stoppes, men det løfte giver Finn Sørensen ikke meget for.

- Vi har forsøgt at komme i kontakt med dem adskillige gange. Og jeg ved, at de ikke mener det, når de siger, at vi vil snakke med os. Heller ikke hvis vi stopper konflikten, siger han.

Utidssvarende overenskomstMikkel Bendtsen slår fast, at de ikke kæmper mod fagforeningen som sådan, men at de mener, at 3F tilbyder en utidssvarende løsning.

- Det er ikke fordi vi har et problem med 3F som organisation, men den overenskomst de tilbyder passer ikke til den måde vores arbejdsdag er skruet sammen på, siger Mikkel Bendtsen.

Han slår fast at medarbejderforeningen er valgt demokratisk af medarbejderne, og at demonstrationen er planlagt uafhængigt af bryghusets ledelse.

- Vi har mødt beskyldninger om at ledelsen presser medarbejderne og det vil vi meget gerne dementere en gang for alle. Vi synes, at det er mærkeligt at man kan føre en konflikt, som ikke er på vegne af de arbejdere, der rent faktisk er i virksomheden, siger Mikkel Bendtsen

Med demonstrationen mandag ønsker medarbejderforeningen at skaffe politisk opmærksomhed om fagforeningens metoder.