Bruun Rasmussen solgt til udenlandsk auktionshus

Udenlandsk auktionshus har købt Bruun Rasmussen. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Auktionarius Alexa Bruun Rasmussen er med sin bror Frederik Bruun Rasmussen tredje generation i familievirksomheden. Nu overdrages ejerskabet til stor britisk auktionshus. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det ikoniske danske auktionshus, Bruun Rasmussen Kunstauktioner, er blevet solgt til britiske Bonhams.

Selskabet blev stiftet i 1948 og har siden solgt kunst og kultur fra lokalerne i Indre København.

Selvom det ifølge pressemeddelelsen har været en svær beslutning for bestyrelsesformand og andengeneration i virksomheden Jesper Bruun Rasmussen at sælge virksomheden, der er »hjerteblod« for familien, er det nødvendigt for at »fremtidssikre« auktionshuset.

»Jeg har netop slået det største og mest skelsættende hammerslag i Bruun Rasmussens historie med salget til Bonhams. At have ført an i auktionshusets begivenhedsrige rejse i så mange år er et privilegium, og jeg ser nu frem til, at vi bliver en del af den fortsatte færd mod endnu større horisonter – dette i fællesskab med Alexa og Frederik. Jeg er stolt over, at vores virksomhed har nået et niveau, hvor den er attraktiv for det verdenskendte auktionshus Bonhams,« siger Jesper Bruun Rasmussen i pressemeddelelsen.

Med salget ønsker virksomheden desuden at »vækste både nationalt og internationalt«.

Bruun Rasmussen Auktioner kommer til at fortsætte under samme navn, og familien kommer fortsat til at spille en »aktiv rolle« i både hovedkvarteret i Nordhavn og auktionshuset i Bredgade i Indre By.

Jesper Bruun Rasmussen træder dog tilbage som bestyrelsesformand, ligesom det er uvist hvilke roller børnene, Alexa Bruun Rasmussen og Frederik Bruun Rasmussen, der i dag er underdirektører, kommer til at have.

Jesper Bruun Rasmussen med den danske bestyrelsesformand for Bonhams, Hans-Kristian Højsgaard. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonas Pryner/Pr-foto.

Bruun Rasmussen har i snart 75 år været det førende auktionshus i Danmark, og virksomheden afholder i dag tre typer auktioner – de traditionelle i auktionssalen i Bredgade med de mest værdifulde kunstgenstande og to onlinebaserede auktioner med genstande i et mere tilgængeligt prisleje.

I dag beskæftiger auktionshuset omkring 140 medarbejdere, har flere end 800.000 månedlige besøgende på hjemmesiden, sælger flere end 75.000 genstande om året og omsatte i 2020 for godt 540 millioner kroner.

2020 var således et rekordår for Bruun Rasmussen, som var en af få virksomheder, der faktisk spandt guld på coronakrisen.

Bonhams er et britisk auktionshus stiftet i 1793 med filialer i blandt andet London, New York, Los Angeles, Paris, Hong Kong, Sydney og Edinburgh.

For Jesper Bruun Rasmussen er Bonhams den helt rigtige køber, fordi virksomheden vil blive »ført videre med respekt for historien og i den ånd, som er opbygget gennem årtier«. Det fremhæves samtidig i pressemeddelelsen, at værdier som »troværdighed, engagement og fornyelse stadig vil være fundamentet« for virksomheden.