Bruger Trump rampelyset som affyringsrampe til sin egen TV-station?

Donald Trump ved, at han har tabt kampen om præsidentposten i USA, men han fortsætter med at banke en stemning op, fordi han planlægger at skabe sin egen TV-station. Sådan lyder analysen fra en fremtrædende historieprofessor og kommentator om Trumps motivation for at piske videre.

Donald Trump ligner en færdig mand i kampen om præsidentposten i USA. Der spekuleres nu heftigt i, at den 70-årige rigmand vil skabe sin egen TV-station. Fold sammen
Læs mere
Foto: SAUL LOEB
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det kan godt være, at Donald Trump er ved at være færdig som gårdsanger, når det gælder kampen om verdens vigtigste præsidentembede. Der er dog ikke noget som helst, der tyder på, at den kontroversielle præsidentkandidat er på vej ud af rampelyset.

I kølvandet af Trumps tredje nederlag ud af tre mulige i disciplinen TV-debatter mod Hillary Clinton natten til torsdag er rygterne om, at Donald Trump vil skabe sin egen TV-station, taget til i styrke.

Den anerkendte historieprofessor og politisk kommentator Niall Ferguson mener ligefrem, at Donald Trumps taktik lige nu er at dreje ekstra hårdt på gashåndtaget, så han formår at begejstre sine millioner af følgere helt frem til målstregen. Ferguson mener, at Trumps plan er at skabe en TV-station, der skal tage kampen op med den konservative TV-kanal Fox News.

»Aftenens store historie er i virkeligheden, at Trump ved, at han har tabt, men han tænker frem mod sit næste træk som TV-mogul og ikke bare realitystjerne på TV,« siger Niall Ferguson under et TV-interview med Bloomberg.

Tidligere på ugen skrev Financial Times, at Donald Trumps svigersøn Jared Kushner har været i kontakt med investeringsbanken LionTree, hvor muligheden for at skabe en Trump TV-station blev diskuteret. Mødet skulle dog ikke have kastet noget konkret af sig.

Donald Trump har gentagne gange klaget over, at den opmærksomhed, som han skaber i mediebilledet, ikke i tilstrækkelig grad kommer ham selv til gode. I løbet af valgkampen har den 70-årige rigmand samtidig ofte skudt med skarpt mod de etablerede TV-stationer. Trump mener grundlæggende, at TV-kanalerne er håbløse og bløder seere - med en indbygget parallel til sin egen stigende popularitet på sociale medier.

Donald Trump har dog tidligere afvist, at han skulle have planer om at skabe sin egen TV-station.

»Det er meget simpelt. Jeg har ingen interesse i medievirksomheder. Falsk rygte,« lød svaret Trump, da Washington Post spurgte for en måneds tid siden.