Brug af skatterabat bremset op

Skatteminister Kristian Jensen (V) mener ikke, der er grund til at frygte milliardtab på konvertering af løn til frynsegoder med indbygget skatterabat, sådan som især partierne på venstrefløjen har advaret mod.

Læs mere
Fold sammen
Det skriver dagbladet Børsen onsdag.

En rapport, der offentliggøres i dag, viser, at de skattefrie personalegoder breder sig. Men regeringen mener ikke, der er behov for et indgreb.

Rapporten er lavet af en arbejdsgruppe under Skatte-, Finans-, Beskæftigelses- samt Økonomi- og Erhvervsministeriet. Gruppen har reget sig frem til, at lavt beskattede personalegoder dræner statskassen for 1,1 mia. kr. om året. Det er kun en stigning på 125 mio. kr. eller godt 10 pct. siden sidste år, hvor ministeriet for første gang satte tal på tabet.

Sidste år vurderede arbejdsgruppen ellers, at de tabte skatter på få år ville kunne blive tre- eller firdoblet, fordi de ansatte står i kø for at få frynsegoder til nul eller lav skat.

»Frygten for, at personalegoderne er et dræn ind i statskassen, har vist sig at være urealistisk indtil videre, og det kan jeg selvfølgelig kun være glad for,« siger Kristian Jensen til Børsen.

Flere medlemmer af Ligningsrådet har kaldt ordningen for et veldækket tagselvbord, som vil ende med en milliardregning for statskassen, hvis ikke der kommer et politisk indgreb.

Den indbyggede skatterabat ligger i, at medarbejdere kan veksle indkomstbeskattet løn til skattefri ordninger som fri bil, telefon, sommerbolig eller internetforbindelser samt arbejdsgiverbetalte sundhedsforsikringer og hjemme-PC'er.

faj@berlingske.dk