Brodirektør bekræfter intern strid

Den nu forhenværende direktør for Øresundsbro Konsortiet bekræfter, at hans pludselige afgang skyldes uenighed med bestyrelsen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Det er det rene vrøvl.« Sådan lyder reaktionen fra Øresundsbro Konsortiets formand, Jens Kampman, efter nyheden om, at topchef Sven Landelius forlader sin stilling to måneder før planlagt efter dyb uenighed.

»Alle i bestyrelsen er enige om det her,« siger Jens Kampman og understreger, at han ikke kan svare på vegne af Sven Landelius.

»Der er jo ikke noget nyt i det. Vi meldte ud i august, at Sven Landelius selv har ønsket at stoppe. Det eneste nye er, at det bliver nu - i stedet for den 31. januar,« siger Jens Kampman.

Der var en strid
Sven Landelius bekræfter imidlertid over for Business.dk, at han er stoppet som administrerende direktør for Øresundsbro Konsortiet pr. 1. november efter uenighed mellem ham og bestyrelsen.

»Det beror på, at vi ikke har samme syn på en vigtig proces for Øresundbro Konsortiet, og uenigheden er resulteret i, at jeg stopper,« siger Sven Landelius, der ikke ønsker at være mere konkret.

Hvad betyder det for dig, at du stopper nu?

»Jeg skulle have været operativ chef indtil 31. januar 2007 og eventuelt længere. Så jeg havde forberedt landingen, men det skete pludselig noget hurtigere, end jeg havde regnet med. Det er mindre sjovt,« siger Sven Landelius.

Efter den oprindelige plan skulle Sven Landelius også have stået til rådighed for Konsortiet til og med den 31. juli 2007, hvor hans ansættelse ophører. Øresundsbro Konsortiets finanschef, underdirektør Kaj V. Holm, er nu indtrådt som konstitueret administrerende direktør indtil den ny administrerende direktør, Caroline Ullman-Hammer, kan begynde - og det ifølge Øresundbro Konsortiet hurtigst muligt.