Brixtofte indstilles til eksklusion fra Venstres gruppe

Venstres gruppeformand i Folketinget, Christian Mejdahl, vil i dag på et gruppemøde opfordre til, at Farums eks-borgmester Peter Brixtofte ekskluderes fra folketingsgruppen.Brixtofte kan fortsætte i V trods eksklusionOg borgmesteren blev....70 personlige stemmer bag den ny borgmester

- Min indstilling til gruppen er, at vi ekskluderer Peter Brixtofte, men begrundelserne vil jeg først komme med, når gruppen er blevet konfronteret med det, siger Christian Mejdahl til morgen før mødet senere på formiddagen.

Gruppeformanden har talt sagen igennem med Venstres partiformand, statsminister Anders Fogh Rasmussen, men det lykkedes ikke Christian Mejdahl at få kontakt til alle medlemmerne i gruppebestyrelsen i løbet af mandagen. Men gruppeformanden tilføjer, at han kommer på banen med forslaget om eksklusion af Peter Brixtofte på baggrund af hans fingerspidsfornemmelse for holdning til Brixtofte i Venstres folketingsgruppe.

- Det er mit initiativ, det er mit ansvar, og det er min risiko, siger Christian Mejdahl om anbefalingen til at smide Brixtofte ud.

Christian Mejdahl oplyser, at han har fortalt Peter Brixtofte, at den tidligere Farum-borgmester vil blive indstillet til eksklusion af folketingsgruppen.

- Det var han selvfølgelig ikke tilfreds med, siger Christian Mejdahl om Brixtoftes reaktion.

/ritzau/