Brixtofte genopstiller ikke til Folketinget

Midt i sit liv politiske stormvejr har Farums borgmester, Peter Brixtofte (V), meddelt, at han ikke genopstiller til Folketinget.

Via en telefax til formanden for sin opstillingskreds har han i eftermiddag meddelt, at han ikke genopstiller, hvilket er faldet i god jord hos Aase Lundsgaard, der er formand for Venstres opstillingskreds i Otterup på Fyn, hvor Peter Brixtofte er valgt til Folketinget.

- Jeg er lettet over, at vi nu er færdige med de sidste 14 dages turbolens, og jeg synes egentlig, at det var utroligt hensynsfuldt af Peter at tage beslutningen nu, for han kan jo også godt forudse, hvordan det ville være for os her i kredsen at afvente alt det, der nu skal ske, siger Aase Lundsgaard til Ritzau.

Hun synes, at det både er godt og rigtigt, at Peter Brixtofte selv har truffet beslutningen om sit kandidatur til Folketinget, så kredsbestyrelsen ikke skulle ind over den sag.

Indtil mandag eftermiddag herskede der i valgkredsen i Otterup stor forvirring om, hvad Peter Brixtofte havde tænkt sig med sit kandidatur, for Aase Lundsgaard havde ikke hørt fra ham i mere end en måned, men kun via medierne fået kendskab til hans overvejelser.

Mandag aften var der møde i kredsbestyrelsen, og Aase Lundsgaard konstaterer forud for mødet med en vis lettelse, at

hun er taknemmelig for, at kredsbestyrelsen slap for at tage stilling til Peter Brixtoftes fortsatte kandidatur.

- Det er ikke rart at skulle gå til et møde og behandle en sag, man kun har hørt om fra anden side. Derfor er jeg ganske

taknemmelig, og jeg har også stor forståelse for, at Peter ikke kommer i aften. Han har nok at lave, siger Aase Lundsgaard. /ritzau/