Britiske virksomheder er hårdt ramt af økonomisk kriminalitet

Mens 37 pct. af globale virksomheder har oplevet bedrageri, ligger tallet noget højere i Storbritannien.

Samtidigt med den direkte omkostning, der medfølger at blive udsat for bedrageri, så kan eftervirkningerne af sådanne »angreb« medfører store skjulte omkostninger for de udsatte virksomheder. Fold sammen
Læs mere

Halvdelen af britiske virksomheder har været ofre for bedrageri eller økonomisk kriminalitet i løbet af de sidste to år.

Det skriver The Independent.

Ifølge et nyt studie fra PWC har halvdelen af britiske selskaber stået over for kriminalitet, der gennemsnitligt har ført til tab på over 100.000 dollar. Derudover har 25 pct. angivet, at de har mistet mere end en million dollar.

Mens de direkte omkostninger i forbindelse med bedrageri er til at gøre op, kan efterfølgerne føre til endnu større tab for virksomhederne.

»Britiske organisationer fortalte, at der er store skjulte udgifter forbundet med omkostningerne og forstyrrelserne under efterspillet, effekten på de ansattes moral, forholdet til andre virksomheder og selskabets brand,« fortæller Fran Marwood, der er partner ved PWC's kriminaltekniske afdeling, til The Independent.

Globalt set har it-angreb været den hyppigste form for kriminalitet, viser PWC's undersøgelse.

Digital kriminalitet er også nået til Danmark, hvor blandt andet Mærsk-koncernen har kæmpet med store skader fra hackingangreb.