Britiske lønninger stiger i hurtigste tempo siden 2007

Nye tal fra det britiske arbejdsmarked ventes i denne uge at vise, at reallønniveauet i Storbritannien stiger i det hurtigste tempo i knap otte år, meddeler tænketanken Resolution Foundation.

Foto: OLI SCARFF. ARKIVFOTO.
Læs mere
Fold sammen

Det skriver The Guardian.

- Normalt ville vi have ventet, at lønningerne ville have vokset i dette tempo langt tidligere i opsvinget, så der er meget, der skal indhentes. I sidste ende er det stigende produktivitet, der vil bestemme størrelsen på lønningsposterne på lang sigt, så Storbritanniens produktivitetsproblemer bør være finansministerens førsteprioritet, udtaler Matthew Whittaker, cheføkonom i Resolution Foundation, ifølge The Guardian.

Tallene ventes at vise, at den kraftigste stigning i lønningerne har fundet sted i den finansielle sektor, der har hovedsæde i London, og i servicesektoren, specialt i hotel- og restaurationsbranchen.

Ifølge tænketanken Resolution Foundation ligger real-lønningerne i Storbritannien til at stige mellem 2,5 og 2,6 pct. på årsbasis ud fra de nye tal. Det er en markant stigning i forhold til det tidligere tal på 2,2 pct. Når det bliver sammenholdt med, at inflationen i Storbritannien i april var på minus 0,1 pct., er stigningen i reallønningerne reelt endnu højere.

Det fører til, at stigningen i 2015 ventes at være på det højeste niveau siden oktober 2007.