Britiske banker skal stramme op

Finansminister George Osborne lover hård linje over for banker.

Foto: REUTERS TV. Storbritanniens finansminister, George Osborne, vil gøre uforsvarlig bankdrift til en strafbar handling og stramme kontrollen med bankansattes løn- og bonusforhold.
Læs mere
Fold sammen
Storbritanniens finansminister, George Osborne, vil lægge en hårdere linje over for Storbritanniens banker ved at love at implementere en række forslag fra det britiske parlaments kommission for bankstandarders rapport.

Det skriver Financial Times.

George Osborne vil gøre uforsvarlig bankdrift til en strafbar handling og stramme kontrollen med bankansattes løn- og bonusforhold. Derudover skal reglerne for selskabsledelse strammes - blandt andet ved at styrke bankernes bestyrelser og gøre formandsposter i bestyrelserne til et tvungent fuldtidsjob. Forslagene vil indgå i en reform af den britiske banksektor, der i øjeblikket er på vej gennem det britiske politiske system.

En række af kommissionens andre forslag er dog blevet afvist af finansministeren, der hverken ønsker en afskaffelse af UK Financial Investments, der håndterer statens aktieposter i Lloyds og Royal Bank of Scotland, eller en stramning af reglerne for bankernes gearing.

/ritzau/FINANS