Britiske arbejdsgivere vil blive i EU

Den store britiske arbejdsgiverorganisation CBI, der repræsenterer 190.000 selskaber, annoncerer i en ny rapport sit ønske om at få Storbritannien til at blive i EU.

Den store britiske arbejdsgiverorganisation CBI, der repræsenterer 190.000 selskaber, annoncerer i en ny rapport sit ønske om at få Storbritannien til at blive i EU. Fold sammen
Læs mere
Foto: TOBY MELVILLE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Organisationen vil således i en fremtidig folkeafstemning om det britiske EU-medlemsskab kæmpe for at undgå en såkaldt "brexit".

Det skriver den britiske avis the Guardian.

- EU's indre marked har været et solidt fundament for vores økonomiske succes i de seneste årtier og givet os direkte adgang til otte gange flere kunder, end der er i Storbritannien, og sikret, at vi kan konkurrere på lige fod med med større økonomier og store handelsaftaler og derved skabe jobs og vækst her i Storbritannien, siger CBI's generaldirektør, John Cridland, til the Guardian.

Rapporten fra arbejdsgiverorganisation er fyldt med udtalelser fra selskaber, der advokerer for alle fordelene ved at være en del af EU og særligt det at være en del af EU's indre marked.

Den britiske premierminister, David Cameron, har i sinde at genforhandle Storbritanniens position i EU og har lovet befolkningen en folkeafstemning om Storbritanniens medlemskab af EU inden for de næste to år.

Sajid Javid, der er Cameron-regeringens handelsminister, kritiserede tidligere på året CBI for at svække premierministerens forhandlingsposition i forhandlingerne med EU ved at støtte EU-medlemsskabet så åbenlyst. En kritik, der altså ikke har fået CBI til at ændre tilgang.