Britisk rigmand nægter ægteskab i milliardskilsmisse

Trods to ceremonier, 14 år sammen og fire børn mener Asif Aziz ikke han har været gift med sin partner.

En skilsmisse til milliarder er i gang ved domstolene i London. Free/Colourbox/arkiv Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En af verdens største skilsmissesager udspiller sig i London. Og i et overraskende twist hævder milliardæren Asif Aziz i retten, at han aldrig har været gift med den kvinde, han blev skilt fra i november.

Det skriver flere medier, deriblandt Bloomberg.

Tagilde Aziz og Asif Aziz var sammen i 14 år og har fire børn. Sidste år bliver parret dog skilt. Nu skal retten tage stilling til, hvordan boet skal deles.

Her hævder Asif Aziz, chef og medstifter for hedgefonden Criterion, at parterne slet ikke kunne skilles, da de aldrig er blevet gift. Og at Tagilde derfor er berettiget til langt mindre af Asifs estimeret 1,1 milliarder pund - 9,2 milliarder kroner - store formue.

Formuen er skabt gennem Criterion, der investerer i ejendomme og har en portefølje af ejendomme på nogle af Londons dyreste adresser.

Tagilde Aziz skriver i retsdokumenter ifølge Bloomberg, at Asifs og Asifs familie, der kommer fra Malawi, insisterede på en såkaldt »Nikah«, en muslimsk religiøs ceremoni.

Den fandt sted 1997 i London og blev gentaget i 2002 i Malawi under en stor, bekostelig fest.

»Parterne har aldrig været gift, og derfor er der ikke noget ægteskab at opløse ved denne ret. Jeg mener ikke gift under engelsk lov,« sagde Asif Aziz' advokat ifølge Bloomberg under et indledende møde i retssagen.

Tagilde Aziz' advokat er selvsagt noget uenig.

»Det må være op til Hr. Aziz troværdigt at forklare, hvorfor han så i to årtier præsenterede for verden, at han og Fru Aziz var gift,« siger advokat Deborah Bangay ifølge The Telegraph.

Skilsmissesagen er en af de største nogensinde ved domstolene i London, der er kendt for at blive brugt til højprofilsskilsmisser.

Ikke bare er der mange milliardærer i byen, domstolene har også ofte delt boet 50-50, hvorfor partnerne til milliardærer i højere grad vælger London til et søgsmål.