Britisk regering vil øge produktiviteten med ny strategi

Storbritanniens Prime Minister Theresa May og Secretary of State for Business Greg Clark. Fold sammen
Læs mere
Foto: ANDREW YATES

Mandag præsenterer den britiske regering et udspil, der skal øge driften og produktiviteten i fem ledende industrier i Storbritannien.

Derudover vil Storbritanniens erhvervsminister, Greg Clark, etablere en politisk uafhængig enhed, der skal føre tilsyn med udviklingen inden for innovation og infrastruktur.

Det skriver the Guardian.

Den nye strategi er en fortsættelse af en tidligere plan, der blev lanceret i begyndelsen af 2017.

Regeringen stiller skarpt på en række områder, hvor der eksisterer et langsigtet vækstpotentiale. Det er blandt andet inden for anlægsindustri, kunstig intelligens og selvkørende biler.

Den nye strategi skal realisere mulighederne for vækst ved at understøtte innovation, arbejdskraft, infrastruktur, forretningsmiljø og løfte bestemte demografiske områder, der halter bagud i den industrielle udvikling.

- Enhver seriøse strategi skal adressere de svagheder, der forhindrer os i at realisere vores potentiale, ligeså vel som vores styrker. Denne strategi gør netop det. Storbritanniens produktivitet er ikke god nok, og den holder vores indtjening tilbage, siger Greg Clark til the Guardian.

Planerne for Storbritanniens fremtidige udvikling kommer, efter at Storbritanniens finansminister, Philip Hammond, i sidste uge løftede sløret for landets budgetplaner frem mod 2022, der var præget af en nedadgående vækstprognose efter brexit.

/ritzau/FINANS