Britisk regering mod opkøb af BP

Den britiske regering har den seneste tid understreget over for det britiske olieselskab BP, at den ønsker, at selskabet skal forblive britisk.

Foto: POOL.
Læs mere
Fold sammen

Efter det britiske olie og gas-selskab BG Group har fået bud fra Shell, og da amerikanske Exxonmobil ventes at ville gøre det samme med BP, melder den britiske regering ud, at de vil være stærkt imod et udenlandsk opkøb af BP.

Det skriver The Telegraph.

Regeringens modstand markerer et betydeligt skift i dens normale prioritering af det åbne og frie marked. Den seneste tid har regeringen holdt møder med BP, for at klargøre dens standpunkter, hvilket BP ikke har ønsket at kommentere på over for avisen.

- Regeringen taler med en række britiske virksomheder. Det er i Storbritanniens interesse at have britiske selskaber, der konkurrerer og får succes hjemme og i udlandet, lyder det fra en talsmand for den britiske regering.

Politikerne har reelt få muligheder for at blokere et eventuelt køb.

- Der er praktisk talt ikke noget regeringen kan gøre for at blokere et opkøb i oliesektoren, vurderer Adam Bogdanor fra advokatfirmaet Berwin Leighton Paisner.

Dog kan regeringsledere gøre det svært for potentielle BP-købere, da de skal godkende efterforskning i Nordsøen. Eksempelvis tvang regeringen i sidste uge den russiske milliardær Mikhail Fridman til at sælge nyligt erhvervede gasfelter inden for seks måneder.